03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 20.11.2023 12:12 | Son Güncelleme: 20.11.2023 16:25

Soğuk hava ve fırtına Türkiye'yi esir aldı: Şehir şehir son durum

Hafta sonu Türkiye'ye giren soğuk hava dalgası etkisini göstermeye devam ediyor. Kar, soğuk hava ve sel pek çok ilde hayatı olumsuz etkiledi. Batman'da meydana gelen selde 3'ü çocuk 4 kişi, Türkiye genelinde ise şimdiye kadar toplam 9 kişi yaşamını yitirdi
Kaynak: AA
Soğuk hava ve fırtına Türkiye'yi esir aldı: Şehir şehir son durum - Resim: 1

Batman'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur, birçok bölgede su baskınlarına yol açtı. Aşırı yağış nedeniyle kentin pek çok noktasında su baskınları oldu. Su birikintilerinin oluştuğu yollarda araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma yaptı. Birçok ev ve iş yerini su bastı.

Soğuk hava ve fırtına Türkiye'yi esir aldı: Şehir şehir son durum - Resim: 2

Batman'da taşkın ve sel neticesinde L.G (54) hayatını kaybetmiş, 3 kişi yaralı kurtarılarak hastanelere kaldırılmıştı. Güner'in kaybolan 3 torunu için ise arama çalışmaları başlatılmış, Asenat, İsrafil ve Birgül kardeşlerin cesedine evlerine yakın bir yerde ulaşılmıştı.

Soğuk hava ve fırtına Türkiye'yi esir aldı: Şehir şehir son durum - Resim: 3

Erzurum

Erzurum'da dün akşam başlayan ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren kar yağışıyla kent merkezi beyaza büründü, cadde ve sokaklar ile park halindeki araçlar karla kaplandı. Kent merkezindeki Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Lala Paşa Cami, Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medresesi gibi tarihi mekanlar ile çevresi beyaza büründü. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, karla mücadele çalışması başlattı.

Soğuk hava ve fırtına Türkiye'yi esir aldı: Şehir şehir son durum - Resim: 4

Ardahan

Ardahan'da da kar yağışı etkili oldu. Gece başlayan sağanak, sabaha doğru yerini kara bıraktı. Kent merkezi yağışla beyaza büründü. Ardahan'daki bazı yollarda zincirsiz ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor Ardahan-Şavşat, Damal-Posof-Türkgözü ve Ardahan-Ardanuç kara yollarında kar yağışı ve yoğun tipi sonucu oluşan buzlanma nedeniyle zincirsiz tır ve ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.

Ardahan ve ilçelerinde etkisini arttıran kar ve yoğun tipi sebebiyle kenti Karadeniz'e bağlayan Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Ardanuç ile Gürcistan sınırındaki Türkgözü Gümrük Kapısı'na geçişi sağlayan Damal-Posof-Türkgözü kara yollarında ulaşım kontrollü gerçekleştiriliyor. Karayolları 183. Şube Şefliği yetkilileri, il genelinde kar ile yoğun tipinin ulaşımı aksattığını belirterek, sürücülerden takoz, çekme halatı ile zincir bulundurmalarını istedi. Güzergahlarda görev alan jandarma trafik ekipleri, zinciri bulunmayan tır ve ağır tonajlı araçların geçişine izin vermiyor. Öte yandan kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar, etkisini sürdürüyor.