05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.05.2023 13:24 | Son Güncelleme: 17.05.2023 13:48

Soylu'dan Yavaş ve İmamoğlu için tartışılacak sözler

Seçim sonuçlarını değerlendiren Süleyman Soylu "Seçim akşamı zavallı 2 belediye başkanını öne sürdüler. Ellerine bir kağıt tutuşturmuşlar. 'Bunları söyleyeceksiniz' demişler. Sonucu değiştiremiyorsunuz çünkü sonucu sizin ortaya koyduğunuz değerlendirmeler değil, milletin iradesi belirliyor" dedi

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen Süleyman Soylu, partisinin Kağıthane İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Partililere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı ilçede birinci çıkardıkları için teşekkür eden Soylu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2. turuna kalan 11 gün boyunca partililere daha çok çalışmaları çağrısında bulundu. 

Soylu seçim sonuçlarını değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: "Seçim akşamı zavallı 2 belediye başkanını öne sürdüler, ellerine bir kağıt tutuşturmuşlar. Milleti kandırmaya yönelik bir kağıt olduğu apaçık ortada. Demişler ki bunları söyleyeceksiniz, şöyle yapacaksınız, böyle edeceksiniz. Eee hepiniz avukatları var. Binlerce avukat binlerce sandıkta var. On binlerce sandık görevliniz var. Hepsi sandığın başında ama sonuç Tayyip Erdoğan yüzde 49.5 Kemal Kılıçdaroğlu 44.9. Sonuç bu. Sonucu değiştiremiyorsunuz çünkü sonucu sizin ortaya koyduğunuz değerlendirmeler değil, milletin iradesi belirliyor. Sonucu Amerikan ve Avrupa'dan buraya üflenen rüzgarlar değil milletin iradesi belirliyor. Türkiye demokratik olgunluğunu en yüksek noktada gerçekleştirdiği bir seçim ortaya koymuştur.

Kaynak: AA