19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.12.2022 04:39 | Son Güncelleme: 23.12.2022 04:39

Takside yeni dönem, yok mu artıran?

İstanbul’da taksi bulmak büyük sorun ancak taksi bulamayan artık açık artırmaya çıkıyor! Türkiye pazarına yeni giren ABD merkezli yeni bir araç çağırma uygulaması sayesinde müşteriler kendilerine sunulan tekliflerden en uygun olanını seçiyor
Takside yeni dönem, yok mu artıran?

İstanbul’da artarak süregelen taksi sorununa karşı, çözüm olarak her geçen gün yeni uygulamalar çıkıyor: BiTaksi, Careem Taksi, Scotty, iTaksi, Heyy Taksi, EN Taksi, Duraktan Taksi… Şimdilerde yeni bir ulaşım devi Türkiye pazarına girdi. ABD merkezli araç çağırma uygulaması inDrive, dünya genelinde faaliyet gösterdiği ülke sayısını Türkiye ile 47’ye çıkardı. Şimdilik yalnızca resmi taksi sürücüleri ile iş birliği yapıyor. Taksiciler için en önemli avantajı, diğer uygulamalardaki gibi komisyon alınmaması. Yolcular sürücüyü sürücüler de yolcuları puanlayabiliyor. Uygulama üzerinden haberleşildiği için vatandaş sürücünün yıldızını, arabasının modelini ve teklifini görebiliyor. Diğer tekliflerle karşılaştırma yapıp kendisine en uygun geleni seçiyor.
Türkiye pazarına gireli resmen 2 ay olmasına rağmen yüzlerce taksi sisteme kaydolmuş. inDrive İletişim Ofisi yetkilileri “Yasal olarak Türkiye’de taksiciler hariç diğer sürücülerin sisteme kaydolması mümkün değil. Ama bu durum sadece Türkiye’de böyle” diyor. Uygulama şu an için İstanbul ile sınırlı.