19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 16.08.2024 15:54 | Son Güncelleme: 17.08.2024 03:18

TBMM'deki Can Atalay oturumunda neden kavga çıktı, neler yaşandı?

TBMM Can Atalay için saat 14.00'da özel oturumla toplandı. AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Alpay Özalan, kürsüdeki TİP Milletvekili Ahmet Şık'a yumruk attı. Kadın milletvekillerinin arada kaldığı olaylar sırasında DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç'ın kaşı açıldı
TBMM'deki Can Atalay oturumunda neden kavga çıktı, neler yaşandı? - Resim: 1

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın başkanlığında, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişin genel görüşme yapılması önergesini ele almak üzere olağanüstü toplandı. Bozdağ, yapılan elektronik yoklamada, toplantı yeter sayısının bulunduğunu bildirdi. Genel Kurulda genel görüşme önergesinin okunmasının ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, kesinleşmiş mahkeme hükmünün okunmasıyla Atalay'ın milletvekilliğinin düştüğü oturumu Bozdağ'ın yönettiğini belirterek, usul tartışması açılmasını talep etti. Bunun üzerine Bozdağ, usul tartışması açtı.

TBMM'deki Can Atalay oturumunda neden kavga çıktı, neler yaşandı? - Resim: 2

DEVA Partili İdris Şahin'den sonra konuşan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kürsüye çıktı ve "Sizde hiç utanma yok. Haysiyetiniz yok. Burada usul konuşmaya da karşıyım" dedi. Şık'ın AKP sıralarına bakarak "Hepinizin toplamının bu memlekete Atalay kadar hayrı dokunsa ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız. Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır" ifadelerini kullanmasının ardından ortalık karıştı.

TBMM'deki Can Atalay oturumunda neden kavga çıktı, neler yaşandı? - Resim: 3

AK Parti İzmir Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Alpay Özalan, kürsüdeki Ahmet Şık'a yumruk attı. Ardından Meclis'te tekmeler ve yumruklar havada uçuştu. Ahmet Şık'a saldıran bir diğer AK Parti'li vekil de İzmir Milletvekili Eyüp Kadri İnan oldu. Kadın milletvekilleri tekmelerin ve yumrukların arasında kaldı. Meclis'te çığlık ve kavga sesleri yükseldi.

CHP Sözcüsü Yücel: Özalan ile İnan TBMM için birer utanç kaynağı

TBMM'deki Can Atalay oturumunda neden kavga çıktı, neler yaşandı? - Resim: 4

Yaşanan kavgada DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kaşı açıldı.