19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 17.08.2024 10:45 | Son Güncelleme: 17.08.2024 10:54

TBMM'deki yumruklu Can Atalay oturumu dünya basınında: Nadir de olsa ilk değil

TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşen olağanüstü Can Atalay toplantısına AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Alpay Özalan'ın kürsüye yürüyerek TİP Milletvekili Ahmet Şık’a yumruk atması ve sonrasında yaşananlar damga vurdu. Meclis'teki kavga dünya basınında da ses getirdi
TBMM'deki yumruklu Can Atalay oturumu dünya basınında: Nadir de olsa ilk değil - Resim: 1


The Financial Times: Britanya merkezli The Financial Times, Meclis'te yaşananlarla ilgili haberine "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tutuklu bir milletvekili ile ilgili tartışmanın kavgaya dönüşmesi ve üç milletvekilinin yaralanması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar partisinin cesaretlenen muhalefetle mücadelesinde siyasi kırgınlıkların ne kadar derin olduğunu gözler önüne serdi.  31 Mart seçimlerinde AKP'nin "kurulmasından bu yana en ağır yenilgisini almasının ardından" Türk siyasetindeki gerilimin arttığının ifade edildiği haberde şu ifadelere yer verildi:

"Mecliste yaşanan kavga, muhalefet milletvekili Ahmet Şık'ın AKP milletvekillerini sert bir dille eleştirerek 'haysiyetsizsiniz' demesinin ardından patlak verdi. Bunun üzerine AKP milletvekili Alpay Özalan, Şık'a vurarak üç milletvekilinin hafif yaralanmasına neden olan daha geniş çaplı bir çatışmanın fitilini ateşledi"

TBMM'deki yumruklu Can Atalay oturumu dünya basınında: Nadir de olsa ilk değil - Resim: 2

New York Post saldırının videosunu "Türk siyasetçiler hapisteki milletvekili için Meclis'te kanlı bir kavgaya tutuştu" başlığıyla paylaştı. Haberde şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir muhalefet milletvekilinin, hükümet karşıtı protestoları organize etmek suçlamasıyla hapse atılan ancak daha sonra milletvekili seçilen meslektaşının meclise kabul edilmesi çağrısında bulunmasının ardından saldırıya uğramasıyla bir arbede yaşandı.

TBMM'deki yumruklu Can Atalay oturumu dünya basınında: Nadir de olsa ilk değil - Resim: 3

The Telegraph "Erdoğan yanlısı milletvekilleri muhalefetle yumruklaştı. Türkiye İşçi Partisi'nden Ahmet Sık AK Parti'li bir üye tarafından yumruklandı" ifadelerine yer verdi. 

TBMM'deki yumruklu Can Atalay oturumu dünya basınında: Nadir de olsa ilk değil - Resim: 4

DailyMail "Muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidar partisini 'terör örgütü' olarak nitelendirmesinin ardından Türk parlamentosunda şiddetli bir arbede yaşandı.Videoda yayınlanan olağanüstü sahnelerde, milletvekilleri arasında yumruklar havada uçuştu ve bir kadının yüzüne şiddetli bir şekilde vuruldu. Öfke, siyasi amaçlı olduğu düşünülen suçlamalarla hapse atılan bir muhalefet delegesi ile ilgili hararetli bir tartışma sırasında patlak verdi" yazdı.