08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.05.2024 20:26 | Son Güncelleme: 17.05.2024 20:37

Temel Karamollaoğlu: Hacı Sülük'ün affedilmesi demokrasiye kanlı bir gölge düşürdü

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, iki müşahidin öldürülmesiyle ilgili davada mahkum olan Hacı Sülük'ün cezasının kaldırılmasına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, "Hacı Sülük'ün affedilmesi; mâşerî vicdanı ayaklar altına almış, demokrasiye kanlı bir gölge düşürmüştür" ifadelerini kullandı
Temel Karamollaoğlu: Hacı Sülük'ün affedilmesi demokrasiye kanlı bir gölge düşürdü

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019 seçimlerinde Malatya'da partisinin sandık müşahitlerinden Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ın öldürülmesiyle ilgili davada ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affedilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

"Geçen yıl sağlık sorunları bahanesiyle tahliye edilmişti"

"Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affedilmesi; mâşerî vicdanı ayaklar altına almış, demokrasiye kanlı bir gölge düşürmüştür" ifadelerini kullanan Karamollaoğlu şöyle devam etti: "Olayın ilk gününden itibaren kanunlardan uzak bir şekilde yürütülen dava, Malatya'da değil Kırşehir'de başlatılmıştı. Meslek etiğine ve kanunlara riayet eden hakim ve savcılar sayesinde ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırılan katil, geçen yıl sağlık sorunları bahane edilerek tahliye edilmişti. Demokrasiye ve masum iki insanın hayatına kast eden bir cani, Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek adeta ödüllendirilmiştir. Saadet Partisi olarak, katili ve maktulü siyasi tutumuna göre değerlendiren bu anlayışın değişmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."