27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.05.2024 10:24 | Son Güncelleme: 21.05.2024 10:27

The Guardian Erdoğan'ın tepkisini yazdı: Eurovision geleneksel aile yapısını tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam kabine sonrası yaptığı açıklamada Eurovision şarkı yarışmasına tepki gösterdi. The Guardian Erdoğan'ın yarışmayı toplumsal yozlaşmayı teşvik ettiğini söylediğini yazdı
The Guardian Erdoğan'ın tepkisini yazdı: Eurovision geleneksel aile yapısını tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eurovision şarkı yarışmasını cinsiyetsizleştirmeyi teşvik etmek ve geleneksel aile yapısını tehdit etmekle suçladı. Kabine toplantısının ardından bir konuşma yapan Erdoğan, yarışmaya katılanları "toplumsal yozlaşmanın Truva atları" olarak nitelendirdi ve hükümetinin 2012 yılından bu yana Türkiye'yi bu yarışmanın dışında tutmakta haklı olduğunu söyledi. 

Erdoğan'ın sözleri bu ayın başlarında 68. Eurovision şarkı yarışmasını kazanan İsviçreli şarkıcı Nemo'ya açık bir gönderme. The Code şarkısı, şarkıcının cinsiyet kimliğini benimseme yolculuğuna operatik bir pop-rap övgüsü. 24 yaşındaki şarkıcı, LGBTQ topluluğu tarafından uzun zamandır güvenli bir sığınak olarak kabul edilen yarışmanın ilk nonbinary galibi oldu. 

Hükümeti son yıllarda LGBTQ haklarına karşı daha az hoşgörülü olan Erdoğan, "Bu tür etkinliklerde normal bir insanla karşılaşmak imkansız hale geldi. Türkiye'yi son 12 yıldır bu utanç verici yarışmanın dışında tutarak ne kadar doğru bir karar verdiğimizi daha iyi anlıyoruz" dedi. Erdoğan pazartesi günü ayrıca Türkiye'de doğum oranlarındaki ciddi düşüşü varoluşsal bir tehdit ve ülke için bir felaket olarak nitelendirdi. Geçen hafta yayınlanan istatistiklere göre 2023 yılında ülkedeki doğum oranının kadın başına 1,51 çocuğa düştüğünü açıkladı.