28 Temmuz 2025, Pazartesi
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 03.07.2025 22:25 | Son Güncelleme: 03.07.2025 22:26
Makaleyi sesli dinle • 1:05

Tunç Soyer’in Avukatı ifade sonrası konuştu: Yargıya güvenmek istiyoruz, başka gidecek yerimiz yok

Tunç Soyer’in ifadesi sonrası konuşan avukatı Murat Aydın, soruşturma sürecinin adil işlemesi gerektiğini vurguladı. Soyer'in tüm soruları yanıtladığını belirten Aydın, “Aynı sorular defalarca soruldu, biz de yanıtladık” dedi
Tunç Soyer’in Avukatı ifade sonrası konuştu: Yargıya güvenmek istiyoruz, başka gidecek yerimiz yok
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gözaltı sürecinde ifadesinin alınmasının ardından, avukatı Murat Aydın İzmir İl Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Aydın, müvekkili Soyer’in soruşturma kapsamında tüm sorulara samimiyetle yanıt verdiğini belirtti. 

Avukat Aydın, “İfade süreci tamamlandı. Müvekkilimiz kamu yetkisi kullanan bir kişi olarak soruşturmaya açık olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Tek talebimiz, sürecin adil işlemesidir. Kendisine yöneltilen hiçbir sorudan kaçmadı. Yarın adliyeye sevk edilecek. Gözaltı sürecinde yöneltilen sorular, yapılacak suçlamaların içi boş iddialar olduğunu gösteriyor. Aynı sorular defalarca soruldu, biz de defalarca yanıt verdik. Bu sürecin adil şekilde değerlendirilmesini bekliyoruz. Yine de yargıya güveniyoruz, inanmak istiyoruz. Çünkü başka gidecek bir yerimiz yok” 

Avukat Aydın ayrıca, Tunç Soyer’in adliyeye sevk edildikten sonra kamuoyuna kapsamlı bir açıklama yapacağını da ifade etti.