27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.02.2023 18:38 | Son Güncelleme: 06.02.2023 19:16

Türk Hava Kuvvetleri afet bölgesi ile hava köprüsü kurdu

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava yardım koridoru kuruldu
Türk Hava Kuvvetleri afet bölgesi ile hava köprüsü kurdu

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri, hava yardım koridorunu oluşturdu, pek çok uçak bu koridoru kullanarak bölgeye ulaştı. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı A400m nakliye uçakları dahil çok sayıda nakliye uçağı bölgeye arama-kurtarma ekiplerini ve araçlarını sevk etmeye başladı. Ambulans uçaklar da kurulan "hava yardım koridoru"nda görev alıyor.

Hava trafiğine yakından bakıldığında Ankara ve İstanbul'dan bölgeye doğru oluşturulan koridor net bir şekilde görülebiliyor. Flight radar dahil uçak radarı uygulamaları, bu akışı gözler önüne seriyor.Yükünü boşaltan gelişmiş askeri uçakların biri iniyor, biri kalkıyor, yeniden mevcut koridoru kullanarak bölgeye destek sağlıyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Taburu’na talimatlar veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı son açıklamada şu sözleri kaydetti:

"Dost ve müttefik bazı ülkelerin savunma bakanlarının telefonla arayarak hem geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini hem de yardım göndermeye hazır olduklarını ifade ettiklerini belirten Akar, "Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor. Önemli olan binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi değerlerimiz çerçevesinde kederde ve kıvançta bir olmanın örneğini göstermek."