20 Nisan 2024, Cumartesi
Giriş: 01.05.2023 12:19 | Son Güncelleme: 01.05.2023 17:08

Türkiye’den 1 Mayıs görüntüleri

İşçilerin günlük çalışma süresinin düşürülmesi için verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Kaynak: AA
Türkiye’den 1 Mayıs görüntüleri - Resim: 1

1 Mayıs'ı birlikte kutlama geleneği sürdürülüyor. Konfederasyonlar, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşları Türkiye'nin farklı illerinde Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor.

Türkiye’den 1 Mayıs görüntüleri - Resim: 2

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu. Çerkezoğlu, çelenk sunumunun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tüm emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlarken, yılın 364 günü çalışan işçilerin 1 Mayıs'ta sisteme karşı çıkmak ve gelecek dünya düşlerini ifade etmek için meydanlarda buluştuğunu söyledi.

Türkiye’den 1 Mayıs görüntüleri - Resim: 3

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ve sendika üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı'na bağlı sendika üyelerinin yer aldığı kortej, çeşitli sloganlar atarak Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne geldi.

Türkiye’den 1 Mayıs görüntüleri - Resim: 4

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) üyeleri de Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Burada gazetecilere açıklama yapan SİME-SEN Genel Sekreteri Oğuz Durkut, memurlara yılda 4 ikramiye verilmesini, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmasını ve büyükşehirlerde çalışanlar için kira yardımı verilmesini talep etti.