03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.11.2023 16:36 | Son Güncelleme: 20.11.2023 16:42

Uçağı Bakan Koca karşıladı: Gazzeli 61 hasta ve 49 refakatçisi Türkiye'de

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan çoğunluğu kanser hastası olan 61 hasta ve beraberindeki 49 refakatçıyı taşıyan uçak Ankara Etimesgut Askeri Havalimanına indi. Hastaları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca karşıladı
Uçağı Bakan Koca karşıladı: Gazzeli 61 hasta ve 49 refakatçisi Türkiye'de

Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan kalkan Milli Savunma Bakanlığı'na ait A400M uçağı Filistinli 61 hasta, 49 refakatçi ve 10 sağlık personeliyle saat 15.10'da Etimesgut Askeri Havaalanı'na iniş yaptı. Uçaktan inen hastaları ve refakatçileri karşılayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca onlarla ayaküstü sohbet etti.

Uçaktaki 61 hasta, havaalanında hazır bekletilen ambulanslarla Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk ediliyor.

Bu süreçte emeği geçen tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür eden Bakan Koca, "Yaşadığımız günler tarihin şahit olduğunu en acı verici günlerdir. Seslerin kısıldığı, gözlerin görmemek için kapalı olduğu günlerden geçiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklarla geçen hafta perşembe günü de Gazze'den 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiye'ye getirilmiş, hastalar Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Hastaların tedavilerinin Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri'nde olacağını belirten Bakan Koca "İsrail Sağlık Bakanı ile öğle saatleri ile yeni bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Dün akşam da Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüm. Her kesimle görüşmede Türkiye-İsrail-Mısır arasında kurulan koordinasyon sürecini ve çalışmaları ele aldık. 1-2 gün içerisinde yeni bir tahliye planlama istediğimizi, bu konuyla ilgili yakın koordinasyon kurmak istediğimizi ifade ettim" diye konuştu.