29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.03.2024 14:36 | Son Güncelleme: 08.03.2024 09:17

Ümit Boyner'den 8 Mart mesajı: Gerçeklere seyirci kalınıyor

Boyner Grup 8 Mart için hazırlandığı 3 filmle kadına şiddet konusunda farkındalığı arttırmak için yeni bir adım daha attı. Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, “Yaşananlar televizyon ekranlarında olsa ceza alıyor, gerçeklere ise seyirci kalınıyor, kadına adalet için vazgeçmiyoruz” dedi
Ümit Boyner'den 8 Mart mesajı: Gerçeklere seyirci kalınıyor

On beş yıldır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hayata geçirdiği kampanyalarla toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken Boyner Grup, bu yıl da ses getiren bir kampanyaya imza attı.

‘Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz’ sloganıyla hazırlanan filmlerde Boyner Grup, Türkiye’de çok tartışılan ve sayısı her geçen gün artan kadına şiddet vakalarına yer verdi.

 Takipsizlik Kararı ve Küçüğün Rızası ve Camdan Düşen Kız, isimleriyle yayına giren, dizi fragmanı konseptinde çekilen filmler; seçilen başlıklarla kadın ve kız çocuklarını odağına alırken, yine son günlerde televizyon ekranlarına yansıyan dizilerdeki kadın meseleleri üzerinden oluşan gündeme de kritik bir eleştiri getiriyor.

"Günde neredeyse 2 kadının öldürüldü"

”Yaşananlar televizyon ekranlarında olsa ceza alıyor, gerçeklere ise seyirci kalınıyor” diyen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, “Sadece son 1 yılda, 2023’te, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) raporuna göre 315 kadın erkekler tarafından öldürüldü; 248 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Günde neredeyse 2 kadının öldürüldüğü, sayısını tam olarak raporlayamadığımız, Türkiye’nin her yerinde, her gün ve her saat yaşanan kadına şiddete seyirci kalmıyoruz” dedi.

Küçüğün Rızası

2009 yılından bu yana her 8 Mart’ta Türkiye’de kadınların maruz kaldığı sorunları yüksek sesle dile getiren kampanyalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Ümit Boyner “Boyner Grup’un DNA’sında eşitlik var ancak şunu unutmayalım ki toplumsal cinsiyet eşitliği meselesini sadece kendi kapımızın önünü süpürerek halledemeyiz. Bu yüzden biz eşitlik için farkındalık sağlamayı sorumluluk olarak görüyoruz. Tam da bu yüzden toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, kadına ve çocuğa şiddeti daha önce bakılmayan bir pencereden göstermek istedik" ifadelerini kullandı. 

Takipsizlik Kararı

Boyner "Kadına şiddet her yerde, her alanda, her koşulda, evde, sokakta, iş yerinde. Oysa biz, kadın ve erkeğin insan haklarında, hukukun önünde, eğitim ve iş yaşamında eşit olduğu bir Türkiye’nin hayalini kuruyoruz. Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz. Çünkü biz sadece izlemeye devam ettiğimiz takdirde, bu film bu şekilde devam edecek” diye konuştu.

Boyner Grup, 8 Mart kampanyası ulusal televizyon kanallarında, dijital ve açık hava mecralarında konuya ilişkin farkındalığın arttırılması için topluma ulaşacak.

Camdan Düşen Kız