12 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.08.2024 00:40 | Son Güncelleme: 18.08.2024 01:55

Urla yangını büyüyor: Alevlerin ulaştığı site tahliye edildi

İzmir'in Urla ilçesi Balıklıova mahallesinde bir site yakınlarındaki makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının tehdit ettiği İltur Sitesi boşaltıldı, sitedeki bir ev yandı. Yangın bölgesinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan 'acil hava desteği' çağrısı yaptı

İzmir'in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Balıklıova mahallesinde bir site yakınlarındaki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Site sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler sevk edildi.

Alevlerin siteye yaklaşması üzerine jandarma ve AFAD ekipleri tedbiren sitenin tahliyesini başlattı. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

CHP'li Bakan: Site boşaltıldı, bir ev yandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, alevlerin ulaştığı İltur Sitesi'nin tahliye edildiğini ve sitedeki bir evin yandığını açıkladı. Bakan, "Boşaltırken kendi aracımızı site sakinlerine verdiğimiz için bir yarım saat mahsur kaldık ancak biz de çıktık. Yangın şiddetli rüzgar sebebiyle söndürülemiyor" ifadelerini kullandı. 

Bakan, daha önceki paylaşımlarında ise rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlere müdahale için 'acil hava desteği' çağrısı yaptı.