18 Nisan 2024, Perşembe
Giriş: 25.03.2023 18:06 | Son Güncelleme: 25.03.2023 18:08

Yangın sonrası İskenderun Körfezi'nden ilk görüntüler

İskenderun Körfezi'nde yangın çıkan limanda nisanda ticari faaliyetler başlayacak
Kaynak: AA
Yangın sonrası İskenderun Körfezi'nden ilk görüntüler - Resim: 1

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 6 Şubat'ta konteynerlerde çıkan ve 4 gün süren müdahaleyle kontrol altına alınan yangınla faaliyetlere ara verilen limanda 8 Nisan'dan sonra ticari çalışmaların başlayacağını belirtti.

Yangın sonrası İskenderun Körfezi'nden ilk görüntüler - Resim: 2

Yılmaz, AA muhabirine, İskenderun Körfezi'nde 15'in üzerinde liman ve iskelenin bulunduğunu söyledi.

Yangın sonrası İskenderun Körfezi'nden ilk görüntüler - Resim: 3

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde körfezdeki bir limanda konteynerlerin devrildiğini ve bunların bir kısmında ısıtma soğutma motorlarından kaynaklı yangın çıktığını hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu çıkan yangından dolayı konteynerlerin içerisindeki plastik malzemeler ve farklı ürünler yanmaya başlayınca ortalığı büyük bir duman kaplamıştı. Bu yangın, uğraşlar sonucunda 4-5 gün içerisinde ancak söndürülmüştü. Yangından sonra o limandaki konteynerlerin tek tek tespitleri yapılıp ayrıştırılması gerekiyordu. Yangından önce de rıhtımda bir gemi batmıştı ve gemilerin yanaşamaması nedeniyle de faaliyetlerin bir kısmı da durdurulmuştu. O liman pozisyon olarak İskenderun ekonomisi için önemli ve değerli. İnşallah, nisan ayının 8'inden sonra ticari faaliyetlerine başlayacak. Haziran ve temmuz aylarından sonra faaliyetlerini artırarak eski potansiyeline kavuşacak."

Yangın sonrası İskenderun Körfezi'nden ilk görüntüler - Resim: 4

Yılmaz, yangın çıkan limanın haricinde körfezdeki diğer liman ve iskelelerde ticari faaliyetlerin devam ettiğini belirtti.