21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 20.08.2024 11:56 | Son Güncelleme: 20.08.2024 12:11

Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı

İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak'ta 13 Ağustos'tan itibaren etkili olan orman yangınları sonrası yeşil alanlar gri ve siyah renge dönüştü. Ormanların yanı sıra kiminin yıllarca emek verdiği zeytin ve incir ağaçları kiminin evi ya da mahsulü zarar gördü, kiminin ise hayvanları telef oldu
Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı - Resim: 1


Ege'nin yeşil dağları ve ovaları, 13 Ağustos'tan itibaren yangınlardan dolayı kara dumanlarla kaplandı. Yangınların ilk anından itibaren başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere birçok kurum seferber oldu.

Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı - Resim: 2

Ekipler yangınları söndürmek, insanları, doğadaki canlıları ve yeşili korumak için alevlerle adeta göğüs göğüse mücadele etti. Yangınlar nedeniyle büyüleyici güzelliğe sahip yeşil alanlar, kara ve gri renge dönüştü.

Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı - Resim: 3

İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak'ta ormanların yanı sıra kiminin yıllarca emek verdiği zeytin ve incir ağaçları kiminin de evi ya da mahsulü yandı. Bazı hayvanların da telef olduğu yangınlarda 142 yapı zarar gördü.

Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı - Resim: 4

İzmir'de Karşıyaka Yamanlar yangınında neredeyse tüm şehir duman altında kaldı. Yeşil alanların yanı sıra 16 ev yandı. Hızla büyüyen alevler Bayraklı ile Çiğli ilçesindeki ormanlık alanlara da yayıldı. Cansiperane verilen mücadeleden 3 gün sonra yangın kontrol altına alındı.