14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2023 04:41 | Son Güncelleme: 01.09.2023 04:41

Yeşil Sol Parti’de eğilim ‘üçüncü yol’dan yana

HDP’nin yerini aldığı artık neredeyse kesinleşen YSP’de genel eğilim, Türkiyelileşme politikasının “üçüncü yol” olarak tarif edilen, siyasette bağımsız bir hatta yürümeye dayalı olarak sürdürülmesi gerektiği yönünde
Yeşil Sol Parti’de eğilim ‘üçüncü yol’dan yana

14 Mayıs’ta beklediği sonucu alamayan ve ağır biçimde eleştirilen partilerden biri de seçime Yeşil Sol Parti (YSP) amblemiyle giren HDP oldu.

HDP geçtiğimiz hafta sonu olağanüstü kongre yaptı ve kadrolarını neredeyse bütünüyle yeniledi. Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın eş başkanlık dönemi de sona erdi. Sultan Özcan ile Cahit Kırkazak, HDP’nin yeni eş başkanları oldu.

Ancak olağanüstü kongre, HDP’nin restorasyonundan çok, siyasetteki yerini neredeyse bütünüyle YSP’ye taşıması anlamına geliyordu. HDP’nin kapatılması istemiyle açılan dava neredeyse tamamlanmak üzere ve parti kadroları, çözüm sürecinin bütün aktörlerini bütünüyle unutturmak isteyen iktidarın, partinin kapatılması için tüm ağırlığını koyacağı konusunda hemfikir. Bu nedenle yerel seçimde de yola YSP ile devam edilecek. Kapatma kararı verilmesi durumunda olası siyaset yasakları da bu yolla ve yasak gelen isimlerin bağımsız olarak yola devam etmesiyle aşılmaya çalışılacak.