27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 26.05.2023 13:32 | Son Güncelleme: 26.05.2023 14:05

Yurt dışı oylarının tasnifine başlandı

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oyların tasnifine ATO Congresium'da başlandı
Kaynak: AA
Yurt dışı oylarının tasnifine başlandı - Resim: 1

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışında 73 ülkede kurulan temsilciliklerde oy verme işlemi, 24 Mayıs'ta sona erdi. Seçmenin temsilciliklerde kullandığı oylar, kargo uçaklarıyla Esenboğa Havalimanı'na ardından ATO Congresium'a getirildi.

Yurt dışı oylarının tasnifine başlandı - Resim: 2

Oylar diplomatik torbalardan çıkartılarak yeniden sandıklara konuldu ve kullanıldıkları yurt dışı temsilciliklerine göre tasnif edilmeye başlandı. Büyük bölümü, ATO Congresium'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na ulaşan oylar, tasnif işlemlerinin tamamlanmasının ardından kapısında 5 ayrı kilit takılı bir odada sıkı güvenlik önlemleriyle korunacak.

Yurt dışı oylarının tasnifine başlandı - Resim: 3

Kilit anahtarlarının bulunacağı, 4 siyasi parti temsilcisi ve YSK Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı bir araya gelmeden odanın kapısı açılamayacak. ATO Congresium'da ayrıca hem giriş kapıları hem de içeride güvenlik görevlileri 7/24 görev yapıyor.

Yurt dışı oylarının tasnifine başlandı - Resim: 4

Yurt dışından getirilen oylar, 28 Mayıs günü saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla eş zamanlı açılacak. Oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı nezaretinde yapılacak.