24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.05.2023 11:00 | Son Güncelleme: 18.05.2023 11:50

2023 Cannes Film Festivali başladı: Johnny Depp alkışlarla döndü

Sinema dünyasının en ünlü simaları kırmızı halıda. 2023 Cannes Film Festivali başladı. Eski eşi Amber Heard ile şiddet davasından zaferle çıkan Johnny Depp, kırmızı halıya geri dönüşüyle damga vurdu
2023 Cannes Film Festivali başladı: Johnny Depp alkışlarla döndü

Dünyanın önde gelen en prestijli ödül törenlerinden biri olan Cannes 2023 jüri üyeleri kırmızı halıda yürümesiyle Çarşamba günü başladı. Altın Palmiye Ödülleri’ni almak için yarışan filmler, yönetmen ve oyuncular bu yıl 76. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde bir araya geldi.

Marvel evreninde Captain Marvel karakterine hayat veren ve Room (205) filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Brie Larson, There Will Be Blood ve Batman filmleriyle tanınan ABD'li oyuncusu Paul Dano Cannes Film Festivali'nde jüri üyesi olarak yer aldı. Diğer jüri üyeleri arasında Faslı yönetmen Maryam Touzani, Fransız oyuncu Denis Ménochet, senarist ve yönetmen Rungano Nyoni, yazar Atiq Rahimi, yönetmen Damián Szifrón ve yönetmen Julia Ducournau yer alıyor.

Brie Larson, düzenlenen basın toplantısında kendisine Johnny Depp’le ilgili soru sorulmasına tepki gösterdi. #MeToo hareketinin yılmaz sözcüsü olan Larson’a “Festivalde Johnny Depp’in filmini izlemeyi düşünüyor musunuz” diye soru soran basın mensupları sert bir tepkiyle karşılaştı. “Bu sorunun muhatabı ben değilim, neden bu soruyu sadece bana soruyorsunuz” diyerek gazetecilere çıkışan Brie Larson Depp’in filmini izleyip izlemeyeceği sorusuna da “İzlersem öğrenirsiniz” diyerek cevap verdi.

7 dakika ayakta alkışlandı

Jeanne du Barry filminin başrol oyuncusu Johnny Depp, Kral 15. Louis performansıyla 7 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Depp, canlandırdığı Kral 16. Louis rolündeki performansıyla herkese duygu dolu anlar yaşatırken kendisi de gözyaşlarını tutamadı.

Filmin yönetmeni ve yıldızı Maiwenn kısa bir süreliğine mikrofonu eline aldığında gözyaşlarına boğuldu ve "Bu anı sevgilimle, yapımcımla, Le Pacte ile paylaşmak istiyorum. Finanse edilmesi zor bir yapımdı ve bu anı tüm ekibimle paylaşmak istiyorum" sözlerini söyledi.

"Festivalden daha yaşlıyım"

Amerikalı oyuncu Michael Douglas, Cannes’a kendisi gibi oyuncu olan eşi Catherine Zeta-Jones ve kızları Carys Zeta-Jones ile katılarak festivalin açılışına damga vurdu. Altın Palmiye Onur Ödülü’ne layık görülen, Temel İçgüdü, Öldüren Cazibe gibi filmlerde rol alan usta oyuncu Douglas, ödülünü efsanevi oyuncu Catherine Deneuve’den aldı. 78 yaşındaki Douglas, ödülünü alırken “Ben bu festivalden bile yaşlıyım” diyerek katılımcıları kahkahaya boğdu.

Kill Bill ve Pulp Fiction filmlerindeki oyunculuğu hâlâ unutulmayan Amerikalı yıldız Uma Thurman, Cannes Film Festivali’ndeki kırmızı halıya 21 yaşındaki oğlu Levon Roan Thurman-Hawke ile çıktı. Thurman, Dior marka dalgalı prenses tarzı elbisesiyle zarafet içinde poz verdi.

Meryem Uzerli de vardı

Festivalin açılış töreninde ünlü oyuncu Meryem Uzerli de boy gösterdi. Sosyal medya hesabından da fotoğraflarını paylaşan güzel oyuncu adından uzun süre söz ettirdi.