08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2023 18:39 | Son Güncelleme: 25.09.2023 15:17

Boşanma sonrası çocuk krizi: Sophie Turner İngiltere'ye götürebilmek için eski eşiyle mahkemelik oldu

Bu ayın başlarında dört yılı aşkın evliliklerinin ardından boşandıklarını duyuran İngiliz aktrist Sophie Turner, eski eşi Joe Jonas'ın çocuklarının İngiltere'ye dönmesine izin vermediğini, New York'ta zorla tutulduğunu söyledi ve bu gelişme sonrası mahkemeye başvurdu
Boşanma sonrası çocuk krizi: Sophie Turner İngiltere'ye götürebilmek için eski eşiyle mahkemelik oldu

Ünlü çift bu ayın başlarında dört yılı aşkın evliliklerinin ardından boşandıklarını duyurdu. Çift, o zamanki ayrılığı "dostane" olarak nitelendirdi. Ancak Perşembe günü, 27 yaşındaki Turner'ın avukatları, çocuklarının New York'ta "haksız yere alıkonulduğu" gerekçesiyle yasal bir dilekçe sundu.

Amerikalı olan 34 yaşındaki Jonas, 2020'de doğan Willa ve geçen yıl doğan ancak adı kamuoyuna açıklanmayan ikinci çocuklarının ortak velayetini istiyor. BBC'nin gördüğü Turner'ın yasal dilekçesine göre, çift Nisan ayında İngiltere'yi "daimi evleri" haline getirmişti. Ancak belgeler, Jonas'ın boşanma başvurusunda doğru bilgi vermediğini ve çifte vatandaşlığa sahip olan çocuklarının başvuru öncesi altı ay boyunca Florida'da yaşadıklarını belirtiyor.

Dilekçede, Turner ve Jonas'ın, çocukların Ağustos ayında babalarının turnede olduğu ABD'ye seyahat etmelerine izin verilmesi konusunda anlaştıkları, ancak bunun "geçici bir düzenleme" olduğu belirtiliyor. Mahkeme dosyasında, çiftin geçen hafta sonunda ayrılıklarını görüşmek üzere bir araya geldikleri ve bu sırada Turner'ın çocukların "İngiltere'ye eve" dönmeleri için "kararlaştırdıkları planı" yinelediği belirtiliyor.

Jonas çocuklarının pasaportlarını vermiyor

Ancak Jonas'ın pasaportlarını iade etmeyi ve onları İngiltere'ye göndermeyi reddettiği iddia ediliyor.

Turner'ın şu anda çocuklarıyla birlikte New York'ta olduğu söyleniyor. İddialara yanıt olarak Jonas'ın bir temsilcisi CNN'e yaptığı açıklamada, çiftin Pazar günkü görüşmesinin "samimi" geçtiğini ve edindiği izlenimin "dostane bir ortak ebeveynlik düzeni için birlikte çalışacaklarına dair bir anlayışa vardıkları" yönünde olduğunu söyledi.

Çocuklar ABD vatandaşı

Söz konusu temsilci, "Çocuklar ABD'de doğdular ve hayatlarının büyük çoğunluğunu ABD'de geçirdiler. Onlar Amerikan vatandaşıdır" dedi. Temsilci Jonas'ın, Turner'ın "yasal pozisyonunu yeniden gözden geçirmesini ve daha yapıcı ve özel bir şekilde ilerlemesini" dilediğini ve "tek endişesinin çocuklarının refahı olduğunu" ekledi.

Jonas ayrıca mahkeme belgelerinde Turner'ın boşanmayı medyada çıkan haberlerden öğrendiği yönündeki iddialarını da reddetti ve önceden haberdar olduğunu söyledi.

Game of Thrones ile dünya tanıdı

Turner en çok Game of Thrones'taki Sansa Stark rolüyle tanınıyor ve ayrıca The Staircase adlı drama dizisinde ve X-Men film serisinde de rol aldı.

Bu haftanın başlarında Turner, 2008 yılında Jonas ile birlikte olan pop yıldızı Taylor Swift ile akşam yemeği yerken fotoğraflandı. İkilinin kol kola yürürken çekilen fotoğrafları internette büyük ses getirdi.

Jonas solo sanatçı olarak Just In Love ve Demi Lovato ile düet yaptığı This is Me gibi single'lar yayınladı. Ancak en iyi bilinen şarkıları kardeşleri Nick ve Kevin Jonas ile birlikte yaptığı şarkılar. Jonas Brothers grup olarak daha önce kendi Disney Channel dizilerinde rol almış ve SOS, Burnin' Up, Sucker ve Waffle House ile hit şarkılara imza atmıştı.

Jonas kısa bir süre önce Year 3000 isimli parçayı, 2002 yılında ilk kez yayınlayan İngiliz grup Busted ile işbirliği yaparak yeniden yayınladı.