26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2022 18:03 | Son Güncelleme: 04.10.2022 18:44

Country müzik efsanesi Loretta Lynn hayatını kaybetti

Albümleri dünya üzerinde milyonlarca kopya satan Amerikan country müzik sanatçısı ve söz yazarı Loretta Lynn hayatını kaybetti
Country müzik efsanesi Loretta Lynn hayatını kaybetti

Otobiyografik şarkısı 'Kömür Madencisinin Kızı' şarkısıyla ünlenen country müziğinin efsanesi Loretta Lynn 90 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi, Associated Press'e verdiği açıklamada Lynn'in salı günü Tennessee Hurricane Mills'deki evinde öldüğünü söyledi. Daha sonra bir anma duyurusu yayınlayacağını söyleyen Lynn'in ailesi "Değerli annemiz Loretta Lynn, 4 Ekim sabahı Hurricane Mills'deki çiftlik evinde uykusunda huzur içinde vefat etti" açıklamasını yaptı.

Kömür Madencisinin Kızı, Sen Yeterince Kadın Değilsin, Hap, Eve İçmek İçin Eve Gelme (Aklında Aşkla) dahil olmak üzere en büyük hitleri 1960'larda ve 70'lerde yayınladı. Şarkılarında seks, aşk, aldatma, boşanma, doğum kontrolü gibi temalara yer veren Lynn, asistanı ve tasarımcısı Tim Cobb tarafından tasarlanan nakışlı veya yapay elmaslı, yere kadar uzanan geniş elbiseleriyle tanınıyordu.

Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Madalyası'na layık görüldü

Loretta, 8 Ağustos 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Barack Obama tarafından kendisine verilen bir ödül olan Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Madalyası'na layık görüldü. 2005'te, tek gecelik sarhoş bir ilişki hakkında yazdığı Portland, Oregon da dahil olmak üzere 13 şarkının yer aldığı Van Lear Rose albümüyle iki Grammy kazandı.  Lynn'in geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olan otobiyografik Kömür Madencisinin Kızı 1980 yılında aynı adlı bir filme çekildi. Sissy Spacek Lynn rolüyle Akademi Ödülü kazandı ve film aynı zamanda en iyi film dalında aday gösterildi.