04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2022 23:12 | Son Güncelleme: 15.07.2022 00:09

Donald Trump'ın eski eşi Ivana Trump hayatını kaybetti

ABD eski başkanı Donald Trump, ilk eşi Ivana Trump'ın (73) hayatını kaybettiğini açıkladı. Donald Trump açıklamasında, "Ivana Trump'ın New York'taki evinde vefat ettiğini onu seven herkese bildirmekten çok üzgünüm“ dedi
Donald Trump'ın eski eşi Ivana Trump hayatını kaybetti

Donald Trump, Truth Social platformunda yayınladığı gönderide, "Onu seven herkese, Ivana Trump'ın New York'taki evinde vefat ettiğini bildirmekten çok üzgünüm. Harika ve ilham verici bir hayat süren, güzel ve muhteşem bir kadındı. Onun gururu ve sevinci üç çocuğuydu... Hepimiz onunla gurur duydukça o da onlarla gurur duyuyordu. Huzur içinde yat Ivana" sözlerini paylaştı.

Ailesi mesaj yayınladı

Bir açıklama da Ivana Trump'ın ailesinden geldi. Açıklamada, “Sevgili annemiz Ivana Trump'ın vefatını derin bir üzüntüyle duyuruyoruz. Annemiz inanılmaz bir kadındı; iş dünyasında bir güç, birinci sınıf bir atlet, parlak bir güzellik ve şefkatli bir anne ve arkadaş. Ivana Trump mücadeleciydi. Komünizmden kaçtı ve bu ülkeyi kucakladı. Çocuklarına azim, sertlik, şefkat ve kararlılığı öğretti. Annesi, üç çocuğu ve on torunu onu çok özleyecek" ifadelerine yer verildi.

Ivana Trump kimdir?

Ivana Trump, 20 Şubat 1949'da o zamanlar Çekoslovakya olan Zlín şehrinde doğdu. 1970'lerin başında Kanada'ya göç etti ve kayak eğitmenliği yaptı. Donald Trump ile 1976 yılında tanıştı ve bir yıl sonra evlendiler. 

Çiftin Ivanka Trump, Eric Trump ve Donald Trump Jr. isminde 3 çocuğu dünyaya geldi. 15 yıl evli kalan çift, Donald Trump'ın sonrasında evlendiği Marla Maples ile olan ilişkisi nedeniyle 1992 yılında boşandı. Ölümüne kadar Trump soyadını koruyan Ivana, daha sonra iki evlilik yaptıysa da ikisi de boşanmayla sonuçlandı.

Uzun yıllar Trump'ın iş imparatorluğunda üst düzey yönetici olarak çalışan Ivana, Atlantic City'deki otel-kumarhanelerinden biri olan Trump's Castle'ın CEO'su olarak görev yaptı. Ayrıca Grand Hyatt Hotel ve Trump Tower için iç mekan tasarımına katkıda bulundu. Donald Trump'tan ayrıldıktan sonra ise kendi giyim markasını yarattı.

''Sevgi dolu bir babaydı, ama...''

Anılarına yer verdiği kitabında, "Ne kadar meşgul olursam olayım, her gün çocuklarımla kahvaltı ettim. Her akşam yemekte onlarla oturdum ve bir yardım etkinliğine Versace elbisesiyle çıkmadan önce (cebiri severdim) ödevlerine yardım ettim“ yazan Ivana Trump, 2017 yılında ABD News'e verdiği röportajda, eski kocasını affettiğini söyledi.

Donald Trump için şu ifadeleri kullandı: "O sevgi dolu bir babaydı, ama yürüyüşe çıkıp Central Park'a gidecek ya da onlarla (çocuklarıyla) beyzbol oynamaya falan gidecek bir baba değildi."

Çekya Büyükelçisi olmak istedi

Çek asıllı Ivana Trump, 2016 yılında New York Post gazetesine verdiği mülakatta, Çekya'ya büyükelçi olarak atanma isteğinden bahsetti.

Ivana Trump konu hakkında yaptığı açıklamada, "Oralıyım ve dilini de biliyorum. Herkes de beni tanıyor, sadece ABD'de değil bütün dünyada tanınıyorum. Üç kitap yazdım ve kitaplarım 40 ülkede 25 dile çevrildi" dedi.