19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 25.12.2022 14:37 | Son Güncelleme: 25.12.2022 15:16

En popüler 100 tweet’in neredeyse yarısı Elon Musk’a ait

Elon Musk’ın satın almasından beri zor günler yaşayan Twitter, hala en popüler sosyal medya platformlarından biri. Platformdaki en popüler 100 tweet’in neredeyse yarısının yeni sahibine ait olması ise dikkat çekiyor
En popüler 100 tweet’in neredeyse yarısı Elon Musk’a ait

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşma, Musk'ın anlaşmadan çekilme girişimleri üzerine yaşanan dramatik gidiş gelişler ve milyarderin şirketi devraldıktan sonraki ilginç yönetim tarzı medyanın önemli ölçüde ilgisini çekti. Bu da Musk’ın sosyal medyadaki varlığının iyice büyümesine neden oldu. Twitter'daki takipçi sayısı, Twitter'ı satın alma teklifini açıkladığı 14 Nisan'da 81,5 milyon iken şu an 123 milyondan fazla.

Twitter fenomeni

Twitter'ın sahibi Musk, Twitter'ı hayal ettiği platforma dönüştürmek için hala yapılması gereken işler olduğunu söylüyor ancak hedeflerinden biri tweet’lerinin okunmasıysa bunu zaten başarmış durumda. Musk’ın paylaşımları Twitter’ı satın aldığından beri platforma hükmediyor. 

Sosyal medya takip firması NewsWhip tarafından derlenen verilere göre Musk, Ekim ayı sonunda Twitter'ın başına geçtiğinden bu yana en popüler sekiz tweet’ten yedisi, en popüler 15 tweet’ten onu ve en popüler 100 tweet’ten 49'u kendi kaleminden çıktı.

Devraldığı gibi viral oldu

Platformu devralmak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmanın tamamlandığı tarihe denk gelen 27 Ekim gecesi attığı "Kuş özgür kaldı tweet'i, yaklaşık 2,9 milyon toplam etkileşimle son sekiz haftanın en popüler Tweet'i oldu. 

Musk'ın sonraki en popüler üç tweet’i, 28 Ekim'deki "Komedi artık Twitter'da yasal", ardından 19 Kasım'daki "Twitter YAŞIYOR" ve 11 Aralık'taki "Zamirlerim Prosecute/Fauci" gibi kısa yorumlarından oluşuyor. 

Sadece 2 anket ilk yüze girdi

27 Ekim'den bu yana Musk’ın paylaştığı anketlerden de yalnızca ikisi en popüler 100 tweet arasında yer aldı. ABD’nin eski başkanı Donald Trump'ın hesabının geri verilip verilmemesi gerektiğini soran 18 Kasım tarihli anketi en popüler 23. tweet oldu.

Musk’ın paylaştığı “Twitter başkanlığından istifa etmeli miyim?” anketi ise 36. sırada yerini aldı. Trump'ın hesabı, anketin kapanmasından kısa bir süre sonra, çoğunluğun geri dönmesi yönünde oy kullanmasıyla yeniden açıldı ancak eski başkan geri döndüğünden beri tweet atmadı.

Diğer ankete katılanların yüzde 57,5'i Musk'ın Twitter CEO'luğundan istifa etmesi yönünde oy kullandı ancak Musk şirketin başında kalmaya devam ediyor. Musk’ın anket kapanmasından hemen sonra paylaştığı "Bu işi kabul edecek kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğim!" tweet’i de dikkat çekti.