29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 03.02.2023 04:30 | Son Güncelleme: 03.02.2023 04:30

Eşitlikçi, çevreci kadınlara SES'ten yılın kadını ödülü

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği 2022 Yılın Kadınları ödüllerini verdi. 1200 kişinin oyuyla belirlenen 19 kadın ve kadın örgütü ödüle layık görüldü
Yakın Ertürk - Zakira Hekmat
Yakın Ertürk - Zakira Hekmat

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda uzun yıllardır çalışmalar yapmış, hem siyasette hem de sivil toplum örgütlerinde deneyimli aktivist Gülseren Onanç tarafından kuruldu. Kadın yürüyüşlerinde “mentorluk” yapmak, kadınları, lgbt+ bireyleri ve ailelerini ilgilendiren konularda hızlı aksiyona geçmek, yurt dışındaki kadın platformlarıyla ortak faaliyetlerde bulunmak, demokrasi ve kadın gündemi üzerine farklı kesimlere ulaşmak gibi çalışmalar içindeler.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kalkınma ve gelişme önündeki en büyük engellerden biri olduğunu düşünen Gülseren Onanç ve arkadaşları bu yıl ikincisi düzenlenen Yılın Kadınları Ödülleri’nde toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışan kadın ve kadın örgütlerini ödüllendirdi.

AB Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen ödül töreninde 2022 yılında dünyadaki kadın hakları mücadelesinde veya cinsiyet eşitliği çabasında öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olan, başarılarıyla kadınlara ilham veren veya sistematik baskılara direnerek dayanışmaya katkı sunan 19 kadın, 1200’ün üzerinde kişinin katıldığı halka açık oylama ile seçildi.