18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 08.09.2022 11:13 | Son Güncelleme: 08.09.2022 12:06

Evini kiraya veren Kraliçe 2. Elizabeth paranın yüzde 15'ini alabilecek

Kraliçe 2. Elizabeth servetiyle İngiltere'nin en zenginleri listesinde 319. sırada olsa da tutumlu tavrından vazgeçmiyor. 96 yaşındaki lider Sandringham mülkündeki özel evlerinden birini Airbnb üzerinden kiraya verdi ancak paranın sadece yüzde 15'ini alabilecek
Evini kiraya veren Kraliçe 2. Elizabeth paranın yüzde 15'ini alabilecek

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth, 340 milyon sterlin (411 milyon dolar) servetiyle İngiltere'nin en zenginleri listesinde 319. sırada yer alıyor. Ancak tüm bu servete rağmen İngiliz Kraliyet Ailesi pandemi döneminde başlayan kemer sıkma politikasına devam ediyor. Kraliçe son olarak Sandringham mülkündeki özel evlerinden birini Airbnb üzerinden kiraya çıkardı. 

Kraliçe'nin büyüleyici evleri: Buckingham Sarayı, Windsor Sarayı, Holyrood Sarayı, Balmoral Sarayı, Sandringham Sarayı, Hillsborough Sarayı

4 yatak odalı ev, 8 kişiye kadar misafir ağırlayabiliyor ve gecelik ücreti 237 ile 354 sterlin arasında değişiyor. Ancak 1760 yılında İngiltere Kralı 3. George, kraliyetin bütün emlak gelirlerinden feragat ettiği için bu para hazineye gidiyor ve parlamento tarafından belirlenen bir kısmı kraliçeye ödeniyordu. 2010'da yürürlüğe giren yasaya göre, Kraliçe'nin payı Kraliyet'in emlak gelirlerinin yüzde 15'ine sabitlendi.

Eskiden baş bahçıvanının evi olan kiralık konut, mülkün bahçeleriyle çevrili ve Sandringham House'un kendisine en yakın ev konumunda. Geniş mutfakta AGA marka fırın yer alırken, evin de ayrı bir yemek odası, misafir odası ve bahçeye bakan bir salonu var. Yatak odalarından ikisinde kral yatak, diğerlerinde ise tek kişilik ikişer yatak mevcut.

2024 Şubat'a kadar dolu

İlanın açıklamasında "Çocuklar dolaşabilecekleri tüm boş alanların yanı sıra geniş Serüven Oyun Alanı'na da bayılacak" ifadeleri yer alıyor.  Ancak söz konusu evde kalmak isteyenlerin rezervasyon yapmak için acele etmesi gerekiyor.  Nitekim tarihler 2024 Şubat'ına kadar doldu bile.