26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.08.2022 11:09 | Son Güncelleme: 31.08.2022 16:42

Güney Afrikalı oyuncu Charlbi Dean hayatını kaybetti

32 yaşındaki Güney Afrikalı oyuncu ve model Charlbi Dean ani bir şekilde hayatını kaybetti. Oyuncu geçtiğimiz mayıs ayında Cannes Film Festivalinde Palme d'Or ödülüne layık görülen Üzüntü Üçgeni'nde de başrol oynamıştı
Güney Afrikalı oyuncu Charlbi Dean hayatını kaybetti

Mayıs ayında 75'inci kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye'yi kazanan Triangle Of Sadness (Hüzün Üçgeni) adlı filmin yıldızı Güney Afrikalı Charlbi Dean, 32 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni tam olarak açıklanmayan oyuncunun ani bir hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. 2008 yılında büyük bir trafik kazası geçiren Dean'in kaburgaları kırıldığından ciğerleri ağır hasar almıştı. O günden beridir sağlık sorunları yaşayan Dean'ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. 

Charlbi Dean'in erkek kardeşi Alexi Jacobs Kriek ablasının ölüm haberini  Instagram paylaşımıyla duyurdu. Ablasının bir fotoğrafını paylaşan oyuncu, "Cennet hep hayal ettiğin gibi bir yer olsun" paylaşımında sözlerine yer verdi. 5 Şubat 1990'da Güney Afrika'da dünyaya gelen ve 6 yaşından bu yana modellik yapan Charlbi Dean, uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Luke Chase Volker ile 4 ay önce ilk kez öpüştükleri sokakta nişanlanmışlardı. 

Charlbie Dean ilk oyunculuk deneyimini 2010 yılında Donovan Marsh tarafından yönetilen, John van de Ruit'in aynı adlı romanından uyarlanan Spud adlı filmle yaptı. Ardından Spud: 2 The Madness Continues'da da rol aldı. 2017'de Don't Sleep, 2018'de An Interview with God adlı yapımda oynadı. Black Lightning adlı dizide aldığı rolle geniş bir hayran kitlesine ulaşan oyuncu son olarak Altın Palmiye ödüllü, Ruben Östlund'un yönettiği Triangle of Sadness (Hüzün Üçgeni) adlı filmle rol aldı.