24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2022 14:56 | Son Güncelleme: 17.07.2022 16:30

Hayranlarından Kylie Jenner'a tepki

Kylie Jenner, özel jetlerin arasında sevgilisi Travis Scoot ve kızlarının olduğu bir fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı. Takipçileri ise küresel ısınmanın ve artan yaşam maliyetlerinin çoğu ABD'li için kilit meseleler olduğunu belirterek gönderiyi eleştirdi
Hayranlarından Kylie Jenner'a tepki

Amerikan Forbes dergisi tarafından henüz  21 yaşındayken servetini kendi yapan en genç milyarder (Self-Made Billionaire) olduğu ilan edilen Kylie Jenner hayranları tarafından iklim krizine ve çevre sorunlarına duyarsız olmakla suçlandı. 

 Yaptığı Instagram paylaşımıyle eleştiri oklarının hedefi olan Kylie Jenner'ın yaptığı paylaşım sahip olduğu serveti ve lüks hayatı gözler önüne seriyor. 24 yaşındaki Jenner, 31 yaşındaki sevgilisi Scott ve kızları Stormi ile iki tane özel jetin arasında birbirlerine sarılırken bir kare paylaştı. 

Jenner fotoğraf açıklamasına jetleri kastederek, 'Seninkini mi almak istiyorsun yoksa benimkini mi?' yazdı. Takipçileri hem pandeminin körüklediği kötü ekonomik koşullar hem de karbon salınımı konusunda Jenner'ı eleştirdi, bazı takipçileri ise 'görgüsüz' olmakla suçladı. 

Küresel ısınmaya katkı

Bilindiği gibi uçuşlardan kaynaklanan sera gazı salınımlarının büyük bir bölümünü fosil yakıtların kullanılmasından ortaya çıkan karbondioksit (CO2) oluşturuyor. Özel jetle uçuşlar kilometre başına yapılan karbon salınımında, diğer ulaşım yöntemlerine göre en kötü seçenek ve küresel ısınmaya katkıda bulunuyor.

 

Kylie Jenner'ın portresi 

10 Ağustos 1997 yılında Los Angeles’te dünyaya gelen Jenner Bruce Jenner ve Kris Jenner'ın kızı olan ve Kendall Jenner'ın küçük kardeşi.  Kourtney, Kim, Khloe ve Rob Kardashian'ın ise üvey kardeşi. Kylie'nin ayrıca baba tarafından 4 üvey kardeşi daha var.

Kylie ilk eğitimine Sierra Canyon Okulu'nda başladı. Okuldayken amigo takımının yıldızlarından biriydi, ponpon kız görevi yapıyordu. 2012 yılında eğitimine Laurel Springs Okulunda devam eden Kylie 2015 yılında lise diploması ile mezun oldu. Kardeşlerinin aksine Kylie lise son sınıfta okula gitmedi, evde eğitim gördü. Günde 3-4 saat evine özel öğretmen geliyordu.

Makyaj imparatoru
Kurduğu makyaj imparatorluğuyla ve dünyanın en genç milyarderi ünvanını alan Kylie Jenner, Kylie Cosmetics'ten sonra Kylie Skin adında ikinci markasını çıkarmıştı. Jenner, Kylie Skin markalı ürünlerinin üretim aşamasında hayvanların üzerinde deney yapılmadığını ifade ediyor ayrıca ürünlerin vegan, parabensiz, sülfatsız ve glutensiz olduğunun da altını çiziyor.

 Life of Kylie

Kylie ilk olarak kız kardeşi Kendall ile Paper Magazine'in Güzel İnsanlar başlığı altında yer aldı. 14 yaşında Jenner Your Style Crush Sears ile modellik kariyerine başladı ve kuzeni Natashanın giyim firması için modellik yaptı. OK! dergisi ile fotoğraf çekimleri yaptı. 2011 yılında kız kardeşi Kendall ile birlikte Seventeen dergisi tarafından Stil Elçileri olarak seçildi. Kylie ayrıca birçok Kardashian temalı spinoff'larda da yer aldı. 2017'den beri Life of Kylie şovunu yapıyor ve burada sadece kendi hayatına odaklanıyor. 2017 yılında E! TV'de yayınlanan programın ilk sezonu 8 bölümden oluşuyordu.

Estetik harikası değilim!


Kylie Jenner'ın çocukluk fotoğraflarına baktığımızda evrim geçirdigini söylemek mümkün. Bu değişimin sayısız estetik ameliyat sayesinde gerçekleştiği konusunda herkes hem fikir.  Kylie ise bu haberlere itiraz ederek, 'Estetik harikası değilim!'diyor ve ekliyor: 'Sanırım insanlar, geçirdiğim sözde estetik ameliyatlarım hakkında konuşurken, yaşımı unutuyorlar. Bir insan 19 yıla ne kadar estetik ameliyatı sığdırabilir? Sadece dudaklarımda dolgu var'