06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.07.2023 13:32 | Son Güncelleme: 08.07.2023 13:44

Jeff Bezos kirada oturmayı tercih etti

Her gün değişen dünyanın en zenginleri listesinde daima zirvede olan Jeff Bezos, yeryüzünde istediği mülkü satın alabilecek bir servete sahip olsa da yeni malikanesi aylık 600 bin dolara kiralamayı tercih etti
Jeff Bezos kirada oturmayı tercih etti

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 4 yıllık birlikteliğin ardından nişanlandığı Lauren Sanchez ile yaşamak için efsanevi caz sanatçısı Kenny G’nin California'daki malikanesini aylık 600 bin dolara kiraladı. Eyaletin en seçkin plajlarından Little Dume’a kıyısı olan 5 bin 500 metrekarelik malikanede; havuzu, gösterim odası ve kayıt stüdyosü ve 3 bin 500 metrekarelik misafirhane öne çıkıyor.

Malikanede mobilya yok

Buna rağmen yaklaşık 150 milyar dolar servetiyle istediği evi satın alabilecek güçte olan, Forbes verilerine göre dünyanın en zengin üçüncü ismi Bezos'un; ayda yarım milyon dolardan fazla ödeyeceği mülkte mobilya yok. Evet yanlış okumadınız. Neredeyse bir ev satın alabilecek kadar kirası olan malikanede, Kenny G’nin mobilyaları depoda duruyor. Bezos ve Lauren Sanchez mülkün içindeki eşyayı baştan aşağı yeniledi.

Yılda 7.2 milyon dolar kira geliri

New York Post'a göre Kenny G, altı yatak odalı evi 1998 yılında 12,5 milyon dolara satın aldı. Müzisyen daha sonra 2000 yılında bitişikteki arsayı satın aldı ve 3,500 metrekarelik bir ev daha inşa etti. İnşaat ona yaklaşık 3 milyon dolara mal oldu. Ayda 600 bin dolar kira, yılda 7,2 milyon dolar gelir anlamına geliyor ki, bu sanatçının ne kadar karlı bir yatırım yaptığını tartışmasız şekilde gösteriyor.

En son tüketici fiyat endeksi (TÜFE) raporuna göre, ABD'de birincil konut kirası mayıs ayında bir yıl öncesine göre yüzde 8,7 arttı. Daha geriye baktığınızda, 2010 yılından bu yana birincil konut kirasının yaklaşık yüzde 60 oranında arttığını göreceksiniz. Bu yükseliş trendi, ev sahipleri için her geçen gün artan bir kira geliri yarattı. Ancak bugünlerde ABD'de ev sahibi olmak kolay değil. Ev fiyatları yükseldi ve yükselen faiz oranları, alıcıların daha büyük ipotek ödemeleriyle boğuşması gerektiği anlamına geliyor. Ve bir ev satın aldığınızda, ipotek ödemelerinden daha fazlasını hesaba katmanız gerekir. Ev sahipleri aynı zamanda emlak vergileri, sigorta, bakım ve onarım masraflarını da üstleniyorlar. Bütün bu ekonomik verilerden mi bilinmez dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos yeni evinde kiracı olmayı tercih etti.