29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 22.05.2023 10:48 | Son Güncelleme: 22.05.2023 12:14

Jeffrey Epstein'in Bill Gates'i yasak ilişkisini ortaya çıkarmakla tehdit ettiği ortaya çıktı

Cinsel istismar ve insan kaçakçılığı gibi suçlarla tutuklu bulunduğu cezaevi hücresinde hayatına son veren iş insanı Jeffrey Epstein'in Microsoft'un kurucularından Bill Gates'i, Rus bir kadınla olan ilişkini ifşa etmekle tehdit ettiği ortaya çıktı
Jeffrey Epstein'in Bill Gates'i yasak ilişkisini ortaya çıkarmakla tehdit ettiği ortaya çıktı

ABD’de aralarında Donald Trump, Bill Clinton ve Prens Andrew gibi tanınan isimlerle arkadaşlığı bulunan ve 2019’da girdiği cezaevinde intihar eden Jeffrey Epstein'in Bill Gates'i tehdit ettiği ortaya çıktı. Wall Street Journal'ın haberine göre Epstein'in tehdit nedeni Gates'in Rus bir briç oyuncusuyla ilişkisinin olması.

Epstein’in yayınlanan gizli yazışmalarına göre 2017 yılında gönderdiği e-postada Epstein, kendi dernek girişimine dahil olmayan Gates’i Mila Antonova isimli kadınla ilişkisini ifşa etmekle tehdit etti. Epstein’a yakın kaynaklar da bu iddiayı doğruladı. En çok sevdiği oyunlardan birinin briç olduğunu geçmiş yıllarda da açıklayan Gates, 2010 yılında Antonova ile tanıştı ve ikili o dönem turnuvada birlikte mücadele etti. Antonova daha sonra San Francisco’ya taşındı ve yazılım mühendisi olarak çalışmaya başladı.

Arkadaş oldukları iddiası

Antonova o dönemde Gates ile sadece arkadaş olduklarını söyledi ve 2010 yılında bir video yayınlayarak Gates ile çekilmiş fotoğrafını gösterdi. Belgelerde Epstein’in Antonova ile briç akademisi için finansör aradığı sırada tanıştığı ve Epstein’in daha sonra yazılım kodlama okulunun parasını da ödediği belirtildi. 67 yaşındaki Gates, daha önce Epstein ile bir dizi görüşme gerçekleştirdiği için pişman olduğunu söyledi.

Wall Street Journal’a konuşan Antonova ise, “Epstein’in gerçekten kim olduğunu tanıştığım zaman bilmiyordum. Onu sadece yardım etmek isteyen başarılı bir iş insanı olarak tanıyordum. Epstein’dan ve yaptıklarından iğreniyorum” yorumunu yaptı.

Epstein ve JPMorgan

Epstein o dönemde JPMorgan ile birlikte dünyanın en zengin insanlarından bazılarının paralarını bir araya getirecek milyarlarca dolarlık bir dernek kurmaya çalışıyordu. Belgelere göre Epstein, JPMorgan'a kişi başına en az 100 milyon dolar katkı ile fonu kurmayı ve kendisine milyonlarca dolar ücret ödemeyi teklif etti. Yakın kaynaklara göre gözden düşmüş finansçı, ücretlere ek olarak, fonu itibarını düzeltmenin bir yolu olarak görüyordu. Belgelere göre bu, Gates'in desteğini sağlamaya bağlıydı.