06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.12.2022 18:40 | Son Güncelleme: 22.12.2022 18:50

Justin Bieber ile H&M arasındaki kriz bitti

Justin Bieber ile H&M arasındaki kriz, perakende devinin geri adım atmasıyla sonuçlandı. Yasal olarak haklı olduğunu savunan şirket buna rağmen sanatçıya olan saygısından dolayı koleksiyon satışını durdurduğunu açıkladı
Justin Bieber ile H&M arasındaki kriz bitti

Justin Bieber'ın Instagram'dan H&M'e açtığı savaş kısa sürdü. Ürünlerinde izni olmadan Kanadalı şarkıcının fotoğraflarını kullanmakla suçlanan İsveçli perakende devi, söz konusu koleksiyonun satışını durdurdu. Şirket temsilci polemiğe ilişkin yaptığı açıklamada “H&M gerekli tüm onay prosedürlerini takip etmiş olsa da, işbirliğine ve Justin Bieber’a duyduğumuz saygıdan dolayı giysileri mağazalardan kaldırdık” dedi.

Daha önce birlikte çalıştılar

28 yaşındaki şarkıcının öfkesine neden olan ürünler arasında Bieber’ın tasvirini, şarkı sözlerini ve markasını içeren sweatshirtler, tişörtler ve kapüşonlular bulunuyordu. H&M, ürünleri geri çekme kararının mali etkisi ya da stoklarında ne miktarda kıyafet olduğu konusunda herhangi bir ayrıntı vermedi.

İlk skandal değil

H&M bir şirket olarak skandallara yabancı değil. Perakendeci, 2018 yılında Güney Afrika’daki bazı mağazalarını üzerinde ‘ormanın en havalı maymunu’ yazan bir kapüşonluyu reklamlarında siyahi bir çocuğa giydirip, reklamlarında kullandıkları sebebiyle çıkan protestolar nedeniyle kapatmak zorunda kalmıştı. H&M giysiyi mağazalardan hızlıca çektikten sonra halktan özür dilemişti.

Satışlarında düşüş var

Perakendeci, yüksek enflasyon ve sallantılı tüketici talebiyle başa çıkmaya çalıştığından son zamanlarda zayıf satışlardan muzdarip. Bunlara rağmen şirket yönetimi 2030 yılına kadar satışları iki katına çıkarmayı hedefliyor.