19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 22.01.2023 10:05 | Son Güncelleme: 22.01.2023 10:22

Kral Charles taç giyme töreninde geleneksel kıyafeti giymeyecek

İngiltere Kralı Charles, mayıs ayındaki taç törenine geleneksel kraliyet kıyafeti yerine askeri üniformasıyla katılarak geleneği bozma kararı aldı. Kral Charles'ın annesi Kraliçe Elizabeth'ten çok daha küçük bir taç giyme töreni düzenleyerek 21. yüzyıl monarşisini yansıtması bekleniyor
Kral Charles taç giyme töreninde geleneksel kıyafeti giymeyecek

74 yaşındaki İngiltere Kralı Charles'ın 6 Mayıs'ta gerçekleşecek taç giyme töreninde bir geleneği daha kaldırması bekleniyor. Charles, törende özel geleneksel ipek kostüm yerine askeri üniformasını giyecek. Charles geleneği uysaydı dedeleri gibi kısa pantolon, uzun ipek çoraplar giyecekti. 

Kralın bu kararı tepkiden kaynaklanmıyor. Bir kaynağın konuyla ilgili, 'Kıdemli yardımcılar, pantolonların çok modası geçmiş göründüğünü düşünüyor. Taç giyme töreninin daha uzun soluklu bazı unsurları bir kenara bırakılacak veya modernize edilecek olsa da, Kral pantolon ve çorapları giymekten mutluydu. Ancak kıdemli yardımcılarla tartışırken onlar giymemesi gerektiğini, bunun yerine askeri üniformayla geleceğini söylüyorlar' açıklamasını yaptı.