06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.05.2023 13:40 | Son Güncelleme: 01.05.2023 13:49

Met Gala'nın en çok beklenen konuğu: Karl Lagerfeld'in kedisi Choupette

2019 yılında hayatını kaybeden ünlü moda tasarımcısı Karl Lagerfeld'in kedisi Choupette'nin Met Gala'da yürüyüp yürümeyeceği merak konusu oldu. Wall Street Journal 200 milyon dolarlık servete sahip olan kediyi ve Met Gala'nın ondan beklediklerini yazdı
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images

Mayıs ayının ilk pazartesi günü düzenlenen ünlülerle dolu bağış gecesi Met Gala'nın bu yılki en merakla beklenen konuğu bir kedi. Kocaman mavi gözleri ve ipeksi beyaz kürküyle 11 yaşındaki Birman cinsi Choupette Lagerfeld, bu yılki balonun onur konuğu olan merhum Alman moda tasarımcısı Karl Lagerfeld'e aitti. Chanel, Fendi ve Chloé'nin eski kreatif direktörü olan ve 2019 yılında 85 yaşında hayatını kaybeden Karl Lagerfeld için Choupette, yaşayan bir akrabaya en yakın şey olabilir. Hayranları onun onuruna Metropolitan Sanat Müzesi'nde kırmızı halıda yürürken görmeyi umuyor.

Kendi menajeri ve iş birlikleri var

Choupette'in bakıcısı Françoise Caçote, "Choupette onun bebeğiydi" dedi. Lagerfeld'in eski bir hizmetçisi olan 50 yaşındaki Bayan Caçote, 2012'den beri Choupette'in dadılığını yapıyordu ve patronu vefat ettikten sonra kediyi kalıcı olarak aldı.  Caçote "Bana, 'Hayatımda önceliğim Choupette'tir, sonra diğer her şey gelir' derdi " ifadelerini kullandı. Kedinin kendi menajeri, kahve masası kitapları, işbirliği ve tüm dünyayı kapsayan sosyal medya takipçileri var.

Daha önce Met Gala’da bir kedi yürümedi

Choupette'in menajeri Lucas Berullier, kedinin etkinliğe davet edildiğini ve pek çok insanın onu orada görmek istediğini söyledi. Gizlilik anlaşmalarını gerekçe göstererek Choupette'in katılıp katılmayacağını söylemedi. Bugüne kadar Met'in kırmızı halısında bir kedi hiç yürümedi ancak güvenlik köpekleri kenarlarda görüldü. 2021 yılında, özellikle fotojenik bir golden retriever'ın gösteriyi çaldığı oldu.

Kim Kardashian Çarşamba günü Choupette ile bir fotoğraf çekimi yayınladı ve burada Met Gala için ilham almak üzere Lagerfeld'in kendi adını taşıyan moda serisinin ofislerini ziyaret ettiğini belirtti. Kedinin randevusu olacağı spekülasyonlarını körükledi. 

“Kırmızı halıda yürümesi Lagerfeld'i mutlu eder”

Kedisiz seyahat etmeyen Choupette'in bakıcısı Caçote de katılıp katılmayacağını paylaşmayı reddetti ancak kedinin kırmızı halıda yürümesinin Lagerfeld'i sevindireceğini söyledi. Caçote, "Karl'ın Choupette'in etkisinden nasıl bahsettiğini bildiğimden, onun etkinlikte olmasından gurur duyacağını biliyorum" dedi.

Özel tasarım kristal masada yemek yiyor

Lagerfeld 2012'de Women's Wear Daily'ye Choupette'in kasaptan taze alınmış etle yüksek proteinli bir diyet yaptığını ve yemeklerini kendi tasarladığı kristal kaselerden bir masada yediğini söyledi. Bir hizmetçi ve uşak tuttuğunu, Lagerfeld şehir dışındayken Choupette'in programını bir deftere kaydettiğini söyledi.

Ponyumlarda ünlü 

Choupette, İngiliz Harper's Bazaar, Grazia ve Alman Vogue dergilerinin kapaklarını süsledi ve ünlü podyum arkadaşları Linda Evangelista ve Kendall Jenner ile poz verdi. Son olarak, Naomi Campbell ile birlikte mayıs ayında Amerikan Vogue için yapılan bir fotoğraf çekiminde yer aldı. 2015 yılında Lagerfeld New York dergisine Choupette'in iki modellik işinden 3 milyon euro kazandığını söyledi.

Kalan mirastan para almıyor

2018'de Lagerfeld bir Fransız dergisi olan Numero'ya Choupette için vasiyetinde bir miktar para bıraktığını söyledi, bu da kediye bir servet miras kalacağına dair söylentilere ve bazı sinsi konuşmalara yol açtı. Ancak Caçote, mirastan herhangi bir para almadığını ve Lagerfeld'in mirasıyla ilgili durumun karmaşık olduğunu söyledi. Caçote ve Berullier kedinin adına kedi odaklı bir hayır kurumu kuracaklarını söyledi.