29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.01.2023 11:33 | Son Güncelleme: 05.01.2023 14:21

Sır gibi saklanan Prens Harry otobiyografisi sızdı: William bana saldırdı

Netflix belgeseli Harry & Meghan sonrası gözler Prens Harry’nin yayınlayacağı otobiyografiye çevrildi. İçeriğinin gizli kalması için milyon dolarlar harcaran kitaptan küçük kısımlar sızmaya başladı. The Guardian bugün Prens William’ın Harry’ye saldırmasıyla ilgili bölümü okuyucuları ile paylaştı
Sır gibi saklanan Prens Harry otobiyografisi sızdı: William bana saldırdı

Prens Harry ve Düşes Meghan Markle’ın ilişkilerini ve Kraliyet Ailesi’nden ayrılma sürecini deşifre eden Netflix belgeseli Harry & Meghan’dan sonra, herkesin gözü Harry’nin yayınlayacağı otobiyografisi Spare’de. Yedek anlamına gelen kitabın başlığı, adını kraliyet ve aristokrat çevrelerdeki eski bir deyişten alıyor.

İlk oğul; unvanların, gücün ve servetin varisidir ve bu nedenle ilk doğana bir şey olması durumunda ikincisi yedektir.

Dünya gündemine oturmasıyla birlikte, içeriğinin sızdırılmaması için milyonlarca dolarlık lojistik operasyon gerçekleştirilen otobiyografinin bazı kısımları ortaya çıkmaya başladı.

Sözlü saldırı fiziksele dönmüş

The Guardian'ın haberine göre kitabın bir bölümünde Prens Harry, Meghan Markle ile evliliği nedeniyle tahtın birinci varisi durumundaki (O dönemde ikinci varis) William ile aralarının bozulduğunu hatta ağabeyinin kendisine fiziksel şiddet uyguladığını anlatıyor. Harry evliliğiyle ilgili ağabeyi ile bir süre tartıştıktan sonra, karşılıklı bağrışmanın fiziksel saldırıya dönüştüğünü iddia ediyor.

Meghan kavgayı yaralardan fark etti

Prens Harry, abisi William’ın saldırısını “Her şey çok hızlı oldu. Çok hızlı. Beni yakamdan yakaladı, kolyemi kopardı ve beni yere düşürdü. Köpeğin yemek kabının üzerine düştüm, yemek kabı sırtımın altında kırıldı ve parçaları her tarafımı kesti. Bir süre sersemlemiş bir halde orada yattım, sonra ayağa kalktım ve ona dışarı çıkmasını söyledim” sözleriyle anlatıyor. Kitapta Harry'nin kavgayı gizlediği hatta önce terapistiyle konuştuğu ancak Meghan’ın eşinin sırtındaki yara izlerini ve morarmalarını fark etmesiyle olayın deşifre olduğu anlatılıyor. 

"Son yıllarımı ızdıraba çevirmeyin"

Harry'nin üst düzey kraliyet mensupları arasındaki özel konuşmalara dair en önemli ifşaatlarından biri Spare'in en başında yer alıyor. Harry, Nisan 2021'de Prens Phillip'in Windsor Kalesi'ndeki cenaze töreninden sonra babası Charles ve abisi William ile yaptığı acılı görüşmeyi anlatıyor.

Penguin Random House yayınevi tarafından dünyanın her yerinde gelecek salı çıkacak kitaptan hiçbir şey sızmaması için milyonlar harcanarak lojistik operasyon gerçekleştiriliyor

Otobiyografide yazdığına göre Charles, savaşan oğullarının arasında durmuş ve kızarmış gözlerle: "Lütfen çocuklar, son yıllarımı ızdıraba çevirmeyin" diyerek abi kardeşi barışa davet etmiş.

Prens Harry'nin 10 Ocak'ta 15 dilde yayımlanacak, merakla beklenen Spare adlı kitabının Prens'in seslendirmesini yapacağı sesli versiyonu da olacak.