13 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.08.2023 09:17 | Son Güncelleme: 11.08.2023 09:34

Şirinevler'deki korkunç cinayet İngiltere'de gündem oldu

İstanbul Bahçelievler'de işlenen cinayet Birleşik Krallık'ta manşet oldu. İngiliz Daily Mail gazetesi çocukluğu İngiltere'de geçen Murat Arpapay'ı ölüme götüren 'aşk tuzağı'nı ve 'kimyasal cinayeti' adım adım yazdı.
Şirinevler'deki korkunç cinayet İngiltere'de gündem oldu

Birleşik Krallık Türkiye’de işlenen bir cinayeti konuşuyor. İstanbul’da çevirmen olarak çalışan İngiltere doğumlu Murat Arpapay, 26 Temmuz’da Bahçelievler’e bağlı Şirinevler semtinde günlük kiralık bir dairede öldürüldü. Bir gün sonra apartmanın havalandırma boşluğunda cansız bedeni bulunan Arpapay cinayetiyle ilgili çarpıcı nokta ise güvenlik güçlerinin araştırması sonucu ortaya çıktı.

Mail Online'da birinci manşet

İngiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesi Mail Online’ın birinci manşetinde yer alan habere göre; 57 yaşındaki Arpapay’ı ölüme götüren süreç bir ‘cazibe tuzağı’ ile başladı. Arpapay, internetten bazı arkadaşlar edindi. Sonrasında Şirinevler’de onlarla görüşmeye gitti. Güvenlik kamerasına takılan görüntülere göre; Arpapay, 19 yaşındaki M.P olduğu anlaşılan genç bir kızla bir eve girdi. Onları takiben kısa süre içinde dört şüpheli daha binaya girdi. 

Gerçek otopside ortaya çıktı

Facebook hesabındaki bilgiye göre Newcastle College’da eğitim gören Arpapay’ın günlük kiralık dairenin havalandırma boşluğunda cesedi bulundu. Otopsi sonucu Arpapay’ın bir sandalyeye bağlandıktan sonra vücuduna ensesinden enjekte edilen bir kimyasalla öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin dijital baskısı Mail Online, İstanbul'da işlenen korkunç cinayeti okurlarına böyle duyurdu. 
 

Türk medyasına atıfla duyurdular

Türk medyasından derlediği bilgileri okurlarıyla paylaşan Mail Online’da şu bilgiler yer aldı: ‘’Arpapay Türkiye’ye gelmeden önce ilk olarak sosyal medyada E.B. ile tanıştı. İddiaya göre; E.B. İngiltere’deki ailesinden maddi destek alan Arpapay’ın parasını çalmak için bir plan yaptı. Plan dahilinde de M.P ve arkadaşı S.D.’in yardımına başvurdu. Sonrasında Arpapay ile M.P. arasında bir ilişki başladı.’Cinayet gönü Arpapay ile Percikli Şirinevler’deki günlük kiralık daireye gitti. Arpapay evde bilincini kaybedene kadar dövüldükten sonra kelepçelendi. Vücuduna enjekte edilen kimyasal sıvıyla öldürüldükten sonra ise havalandırma boşluğuna atıldı.’’ 

Haberde şüphelilerden M.P. ile S.D. gözaltına alınırken, polisin diğer üç şüpheli için kırmız bülten çıkarma hazırlığı yaptığı aktarıldı.