26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
28.10.2022 04:41

Genç seçmeni hangi yüzyıl heyecanlandırır?

Muhalefet 'Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılı', iktidar 'Türkiye'nin Yüzyılı' söylemini kullanmaya başladı. Söylemlerin içeriklerinin neler olduğu, temel hedef, dayanacağı değer ve ilkelerin neler olacağını önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz

Seçim kampanyalarında iki farklı gelecek söylemi öne çıkacak gibi görünüyor. Muhalefet Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı söylem ve vaatlerini kullanırken iktidar şimdiden ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ söylemini kullanmaya başladı. Söylemlerin içeriklerinin neler olduğunu, temel hedef, dayanacağı değer ve ilkelerin neler olacağını önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Şimdiden iktidarın söylemi biraz daha belirgin, yerli-milli olmak, güçlü devlet, devletin bekası ve güvenlik vurguları sıkça kullanılacak. Muhalefetinkini de birbirleriyle rekabetten ve Erdoğan’dan kurtulma söyleminden çıkıp ortak strateji oluşturulursa anlayacağız.
Seçim strateji ve kampanyaları tasarlanırken iktidar da muhalefet de öncelikle gençleri hedefleyecek muhtemelen. Çünkü kamuoyuna açıklanan hemen tüm araştırmalardaki ortak bulgulardan birisi gençlerin siyasi tercihlerindeki kararsızlık halinin diğer yaş kümelerine kıyasla olağan dışı büyüklükte olması.