05 Aralık 2025, Cuma
28.04.2023 04:45

Anketlerin ‘anketi’ 14 Mayıs’ı bilecek mi?

Seçime kadar Oksijen’den de takip edebileceğiniz “600vekil.com” projesi, anket sonuçlarını belirli kriterler üzerinden güvenilirliklerine ve güncelliklerine göre ağırlıklandırarak istatistiksel tahminde bulunuyor. Gelin şimdi artılarına-eksilerine birlikte bakalım
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Hayatta her şeye bilim merceğinden bakılabilir. Demokratik seçimler dahil. 2023 yılında Türkiye hayati bir seçime gidiyor. Ben aktüel siyasetten hiç hoşlanmadığım için, bu işe bilimi nasıl katabiliriz diye düşünmeye başladım. Bu konuda aklımda birkaç fikir vardı ve bunların halihazırda yapılıp yapılmadığını araştırırken, karşıma 600vekil.com çıktı. 600vekil.com’un ne olduğuna birazdan geleceğim; ama baştan birkaç önemli noktayı hatırlatayım.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Çağrı Mert Bakırcı
Çağrı Mert Bakırcı
[email protected]