Son dönemde muhafazakâr politikaların dünya genelinde yükselişe geçmesiyle birlikte “Hayırlı evlat nasıl yetiştirilir?” sorusu tekrardan gündeme gelmeye ve muhafazakâr perspektifin cevapları daha gür duyulmaya başladı. Bunların başında da “hergelelik eden çocuğun dövülmesi” veya “kızını dövmeyenin dizini döveceği” minvalindeki vahşi disiplin yöntemleri geliyor. Zira bu kişilere göre “Onların zamanında dayak normaldi ama hepsi saygılı, iyi insanlar oldular.”
09.05.2025 04:30
Çocuğa vurulan bir fiske bile ömür boyu iz bırakır
Disiplin adı altında çocuklara fiziksel şiddet uygulamak, 19 davranışsal, bilişsel ve sağlık göstergesinden 16’sını olumsuz etkiliyor. Bu tabloda dayağın dozunun ya da o ülkenin kültüründe yerinin olmasının hiçbir önemi yok. Sonuç değişmiyor, her türlü şiddet çocuklarda onarılmaz hasarlar yaratıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Zehir olduğunu bile bile neden alkol tüketiyoruz?
05 Aralık 2025
Bir dahinin çelişkilerle dolu yaşam öyküsü
14 Kasım 2025
Yapay zeka bir balon mu?
07 Kasım 2025
Yalnızlık epidemisi sizi de kuşattı mı?
31 Ekim 2025
Harvard’lı profesörün ‘uzaylı’ iddiasına 8 yanıt
Tüm Yazıları
24 Ekim 2025