12 Temmuz 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
21.03.2025 04:30

Dünkü derste diyorduk ki...

A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

1218’de kurulan Salamanca Üniversitesi en uzun süredir kesintisiz işleyen yükseköğretim kurumlarından. 15. yüzyılda Atlantik’in hemen öte yanında olduğunu sandığı Asya’ya yepyeni bir yoldan yapmayı planladığı yolculuğa sponsor bulmak için ülke ülke dolaşan Kristof Kolomb, şansını İspanya’da denerken tezini bu üniversitenin coğrafya hocaları önünde savundu. Coğrafyacılar, dünyayı gerçektekinden çok daha küçük zanneden Kolomb’un hesaplarındaki yanlışlıkları fark ettiler ama yine de yeni toprakların keşfedilebileceğine inandıkları için ona destek verdiler. Sonuçta Kolomb haksız, üniversite haklı çıktı ve İspanya için harika, Amerikalılar içinse korkunç bir çağ başladı.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Tesla kaza yaparsa...
11 Temmuz 2025
Kötülük süzgeci
04 Temmuz 2025
Kuantum ispatlar
27 Haziran 2025
Survivor Boğaziçi
20 Haziran 2025
Yapay zekada bu hafta
13 Haziran 2025
Tüm Yazıları