Leïla Slimani, Fas’ta doğdu. Paris’te Jeune Afrique dergisinde gazetecilik yaptı. Arap Baharı’nı izlemek için gittiği Tunus’ta tutuklandı. O günden sonra anlatmak için edebiyatı seçti: Gulyabaninin Bahçesi, Hoş Nağme ve Başkalarının Ülkesi üçlemesi… Kadınların bastırılmış arzularını, sınıf farklarını, anneliğin tabu taraflarını anlattı. 2016’da Goncourt Ödülü’nü kazandı. Slimani, Emmanuel Macron’un Francophonie temsilcisi, ama önceliği hâlâ yazmak. Leïla Slimani, geçtiğimiz aylarda Institut français Türkiye’nin düzenlediği “Türkiye’nin Goncourt Seçimi” etkinliği kapsamında Ankara’da toplanacak jüriye başkanlık etmek üzere İstanbul’a geldi. Biz röportaj için öncesinde Fransız Sarayı’nda buluştuk. Konumuz kadın bedeni, psikolojik şiddet, erkeklik, feminist hareketin ikinci aşaması ve duygusal sürgündü.
05.09.2025 04:30
Cannes Film Festivali jüri üyesi ,Fransız yazar Leila Slimani: Birçok Türk romanında kendimi buldum
Cannes Film Festivali’nin bu yılki jürisinde yer alan, Goncourt Ödüllü Fransız yazar Leïla Slimani, “Türkiye’nin Goncourt Seçimi”ne başkanlık etmek üzere geçtiğimiz aylarda Türkiye’deydi. Onu İstanbul’da yakalamışken kitaplarını ve çok daha fazlasını konuştuk
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
İstanbul Türkçesi bir üslup zarafeti
05 Aralık 2025
İzzet Günay: “İyi yaşamak da öğrenilen bir şey”
21 Kasım 2025
İlham veren bilim kadınları
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025