25 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
25.10.2024 04:30

Art Basel Paris’te moda-sanat buluşması

Art Basel Paris sanatın moda ve ticaretle güçlenen ilişkisini bir kez daha ortaya koydu. Modaevleri, lüks markalar, satıcılar ve dergiler çağdaş sanata yakın olmanın getireceği avantajlar nedeniyle fuara özel ilgi gösterdi

Moda ve sanat dünyası haberlerinde hiçbir zaman çok uzak kalamadığımız Paris, bu sefer de Art Basel Paris çağdaş sanat fuarına ev sahipliği ile gündemde. Geçmişte FIAC (Foire internationale d’art contemporain - Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı) olarak bilinen Art Basel, Paris ayağı Ekim 2022’de başlayan prestijli bir uluslararası sanat etkinliği. Aynı zamanda Basel (İsviçre), Miami Beach ve Hong Kong’da da ayakları var. Paris’teki etkinlik renovasyondan yeni çıkan ikonik Grand Palais’de gerçekleşiyor.
Art Basel Paris 2024 inovasyon, çeşitlilik ve deneysel küratörlük üzerine odaklanıyor. Bu şekilde galerilerin yaratıcılığın sınırlarını zorlamasını, yenilikçi fikirleri ele alarak daha deneysel ve tematik projeleri öne çıkarmasını destekliyor. Fuarın Grand Palais’ye taşınması da bu yıl getirilen bir başka yenilik oldu. Balkonlar dahil olmak üzere binanın etkileyici mimarisinden olabildiğince yararlanmaya çalışan fuar, Paris’in en efsanevi mekanında yine önemli bir kalabalık topladı.