24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
01.04.2022 04:30

Moda dalındaki Oscar bu yıl Gucci’ye gitti

Oscar gecesi nihayet eskisi gibi görkemli bir moda geçidine sahne oldu. Kırmızı halıda yine klasik tasarımlar olsa da bazı cesur girişimler de vardı

Pazar gecesi 94’üncüsü düzenlenen Akademi Ödülleri Töreni bir yıl aradan sonra, gelenekselleşmiş mekanı olan Los Angeles Dolby Theatre’da tüm ihtişamıyla gerçekleşti. Oscar törenlerinin artık klasikleşmiş klasik balık etekleri ve korseli elbiseleri de kırmızı halıyı terk etmediklerini gösterdi. Buna rağmen bu yıl karşılaştığımız kimi kıyafetlerde birtakım taze ve cesur değişiklikler göze çarpıyordu. 

Haute couture klasik elbiseler yerine tercihini beyaz gömlekten yana kullanan ve takım ceket stilini farklı yorumlayan (kısa şortla veya çıplak beden üzerinde giyilmiş ceketlerle) yıldızlar dikkat çekiyordu. 

Mesafe-maske-pijama partisi sona erdi

Oscar gecesi sosyal mesafe-maske-pijama partisi konseptinden çıkıp eski günlerdeki gibi görkemli moda geçidi özelliğini geri kazandı. Oscar kazanan iki kişiyi (Jessica Chastain ve Billie Eilish) giydirmeyi başaran Gucci, böylece zafer kupasını elinde tuttu.

Asıl konuşulması ve sektör adına gurur duyulması gereken ilkler ise ırk ve cinsiyet ayrımcılığı konusunda gerçekleşti. 

Örneğin Jane Campion, Oscar En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan üçüncü kadın oldu. Organizasyon tarihinde ilk defa siyahi bir ‘queer’ kadın, Ariana Debose, oyunculuk alanında bir heykelciğe layık görüldü. 

Deniz köpüğü gibi

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Jessica Chastain, Gucci tasarımı deniz köpüğünü andıran elbisesi ve göz kamaştıran mücevherleri ile gecenin en beğenilen yıldızlarından biri oldu.

Maksi etek ipek gömlek

Uma Thurman, Bottega Veneta tasarımı siyah maksi etek ve ipek gömleğiyle elegan bir şıklık sergiledi.

En dramatik görünüm

En İyi Özgün Şarkı Ödülü'nü alan Billie Eilish, Gucci tasarımı volanlı siyah elbisesiyle gecenin en dramatik görünümünü sergiledi.

13 karatlık mücevher

2022 ilkbahar/yaz sezon trendini en iyi şekilde yansıtan Zendaya, Valentino tasarımı crop gömleği ve payetli maksi eteğini toplamda 13 karatı aşan Bulgari’nin Serpenti koleksiyonu bilezik ve kolyesiyle tamamlıyor.

Şort-ceket takım

Kristen Stewart ödül gecesinde Chanel tasarımı şort ceket takım ile farkını yansıtıyor.

En dikkat çeken

Gecenin tartışmasız en çok dikkat çeken ismi çıplak bedeni üstüne Louis Vuitton takım ceketi giyen ve tarzını Cartier mücevherlerle tamamlayan Timothee Chalamet oluyor.

Kırmızı Valentino

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazanan Ariana Debose, geceye Valentino tasarımı kırmızı elbise ve De Beers markalı mücevherleriyle katılıyor.

Armani tercih etti

Nicole Kidman, Armani Privee tasarımı elbisesini Harry Winston mücevherleriyle tamamlamayı tercih ediyor.