07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
19.01.2024 04:30

Yağmur Taylan: Hikayenin inançla ilgili kısmı bize cazip geldi

Çağatay Ulusoy’un başrolde olduğu Kübra, Netflix’te yayında. Dizinin yönetmenleri Yağmur Taylan ve Durul Taylan diziyi anlatıyor, “bilmekle inanç arasındaki büyük boşluğa” dikkat çekmek istediklerini söylüyorlar 

Los Angeles’ta yaşayan Yağmur Taylan ve Durul Taylan, bu kez Kübra’nın yayını vesilesiyle İstanbul’da. Sıcak Kafa’dan beri takipte oldukları Afşin Kum’un kitabını okudukları zaman, yani yaklaşık iki yıl önce Kübra’nın hikayesini çok beğenmiş ve üzerinde çalışmaya başlamışlar. Taylan kardeşler, “Sen farklısın” mesajıyla başlayan, sonra “karanlığın ve aydınlığın savaşına” dönüşen yolculuğun köşe başlarını anlattılar bize.
OGM yapımı dizinin senaryosunda Murat Uyurkulak, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı imzası var. Yağmur ve Durul Taylan, dizinin yönetmenliğinin yanı sıra yürütücü yapımcılığını da üstleniyor. FOX Tv’de Gaddar dizisi de başlayan Çağatay Ulusoy’a Kübra’da eşlik eden oyuncular Aslıhan Malbora, Nazan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan, Ahsen Eroğlu, Cihan Talay, Aytek Şayan gibi usta isimler.