Son dönemde “Bütçeme uygun kiralık ev bulamıyorum, tüm kazandığımız eve ve yol harcamalarına gidiyor”, “Artık ev sahibi olmamız mümkün değil” sözlerini duymayan yoktur. Kira artışları, arsa ve konut fiyatlarındaki artışlar Türkiye’de çok ciddi bir barınma sorunu yaratıyor. Üstelik buna deprem olasılığı da eklenince sağlam, güvenilir ve hesaplı barınma ihtiyacı bir hayal gibi duruyor.
13.10.2023 04:30
Erişilebilir konut mümkün mü?
GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye’de yaşanan kira ve arsa fiyat artışlarının büyük bir barınma sorunu yarattığını söyleyerek, iki yıldır üzerinde çalıştıkları “Erişilebilir Konut” projesini açıkladı
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.