Sabah yürüyüş rotamda yıllar içinde (son 7-8 senede), “Ah şu köşedeki incir ve önündeki süsenler tam tabloluk” dedim, hop greyderle düz edildi. “Oh doğal nergisler ve sümbüllerle dolu çayır çimen” dedim yandaki inşaatın istif sahası oldu. “Şu köşede endemikler var” dedim, üzerine eski kanepe kakızlanmış buldum.
26.09.2025 04:30
Sanatın doğayı korumaya katkısı
Çoğu şehir manzarası modernleşme, inşaat, iklim değişikliği ve nüfus baskısı altında bambaşka kimliklere bürünüyor. Ancak dünyadaki bazı örnekler bize “zamanda donmuş peyzajların” değerini hatırlatıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Mahallenin en tuhaf komşusu: Kara kurbağası
05 Aralık 2025
Monserrate’nin nemli harikalar diyarında
07 Kasım 2025
Baykuşun iki yüzü
24 Ekim 2025
Hışırdayan romantizmden gürültülü gerçekliğe
17 Ekim 2025
Gökova’nın sihirli sözcüğü: ‘Açıl susam açıl!’
Tüm Yazıları
19 Eylül 2025