01 Ağustos 2025, Cuma
Abone Ol Giriş yap
01.03.2024 04:30

Bu oyunda izleyici olmak da emek istiyor

Tek kişilik bir performans… Acısını anlatan adamın içindeki boşluğu gözümüzün içine baktığı an hissediyoruz. Serkan Altunorak’ın tek kişilik oyunu Dalgakıran’da nefesimiz kesiliyor, çıt bile çıkaramıyoruz
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Craft Tiyatro’nun sahneye koyduğu Dalgakıran geçen sezondan bildiğim bir oyun. Ancak bu hafta izleme şansı buldum. Ekranda ve dijital platformlarda birçok projede yer alan Serkan Altunorak’ın tiyatro sahnesindeki tek kişilik performansı oyunculuğa dair bir eşik gibi. Sahnede bir yükselti üzerindeki kırmızı sandalyede, kendisine çevrilmiş ışığın altında tek başına, yerinden bile kalkmadan yarattığı atmosfer ilk andan itibaren etkileyici. Oyunun başlangıcında, o hiç konuşmadığı dakikalarda, sadece jest ve mimikleriyle içine düştüğü acıyı hemen hissettiğimiz için olsa gerek, sabırla bekliyoruz. O da ancak hazır olduğunda başlıyor anlatmaya.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.