İclal Aydın’ın yeni romanı Salkım Sokak No: 3, bir İzmir hikayesi. İçinde sevgi barındıran bir büyüme hikayesi bu. Elbette bir aile hikayesi. Zaten İclal Aydın da kendini ‘aile yazarı’ olarak tarif ediyor. Bu sıcacık hikaye yine okurundan karşılık buluyor ki roman en çok satanlar arasında, imza günlerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Bir yazar olarak sahip olduğu en kıymetli hazine okuruyla olan bağı. Televizyonda yaptığı işlerin geçici olabildiğini, kitaplarıyla yarattığı etkileşimin ise kalıcı olduğunu hissediyor. “Bu bedeli olan bir ilişki” diye anlatıyor çünkü sorumluluğunu omuzlarında taşıyor. Uzun süre hazırlık yapıyor. Mesela, son romanını yazarken, hikayenin geçtiği İzmir’deki göçmen mahallesinde oturduğunu, o evlere konuk olduğunu ve gerçeklikle kurguyu bir araya getirene kadar o atmosferi yakinen yaşadığını anlatıyor.
06.12.2024 04:30
Sadece yazarak yaşayabiliyor!
İclal Aydın kariyerinin en güzel dönemini yaşıyor. Sunuculuk, oyunculuk, gazetecilik günleri geride kaldı. Sadece yazarak hayatını sürdürebilmenin bir tercih olduğunu anlatırken içi rahat. Nihayetinde, yurdu Ege olmuş, hikayeler de oradan çıkıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Sadece ağaç dikmek yetmez yeni bir ekosistem kurmalı
05 Aralık 2025
Oyunculuk algoritmalara mı teslim ediliyor?
28 Kasım 2025
Uyarlama aslında bir meydan okumadır
21 Kasım 2025
Tam olma çabasını bırakabilmek
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025