21 Haziran 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
04.04.2025 04:30
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Neşe de bir direnme biçimi

Manuel Vilas’ın kitabı Neşe, şarkının “Çocuklardık parlak yıldızlardık” dediği zamanlara gidiş dönüşlerle, ömrünü iki kata çıkarmış bir yazarın ‘neşe’si
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Roberto Bolano gitti, ıssız acun kaldı! Kardeşim gibi sevdiğim bir yazarı erken yitirmenin kederini yaşadım. Unutmamak için yeniden okuyorum, okumayanlara öğütlüyorum, şimdi olduğu gibi ondan sık sık söz ediyorum. Demiştim: Bolano ile Barcelona ya da İstanbul’da oturup konuşmayı, kafa çekmeyi çok isterdim!
Kimse kimsenin yerini tutamaz, herkesin hayatı, hatırası farklı, bıraktığıysa özeldir. Ölümden sonra bir hayat var mı bilmiyorum ama ölenden sonra bir hayat vardır. Erken gidenlerin, yakın kayıplarımızın ardından yaşam eskisi gibi tat vermez de yine de dünyada işimiz bitmemiştir ya da öyle düşünürüz, yaşarız.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

1977 miladı
20 Haziran 2025
Yavaştan...
13 Haziran 2025
Geçmiş Gelecektir!
06 Haziran 2025
Faşizmin kışı
23 Mayıs 2025
Yazan kadın için
16 Mayıs 2025
Tüm Yazıları