Seçime sayılı günler kala her kesimin öncelik ve beklentileri farklı gibi görünse de bazı konular toplumun ortak gündemini temsil ediyor. İşsizlik, yoksulluk, enflasyon, katılımcı demokrasi, hukukun üstünlüğü, eğitim ve ifade özgürlüğü bunlardan ilk akla gelenler… Bu çerçevede siyasi partilerin programları ile seçmenlerin tercihleri ne kadar kesişecek, yakında göreceğiz. Ama birkaç başlık siyasi partilerden de seçmenlerden de hak ettiği ilgiyi görmüyor. Tarım da onlardan biri… “Gıda enflasyonu gündemden düşmüyor, daha ne ilgisinden bahsediyorsun?” diyebilirsiniz. Haklısınız ama meselenin ekonomik olduğu kadar ekolojik boyutunda da ciddi sorunlar var.
21.04.2023 04:30
TEMA uyarıyor: Toprağın, suyun ve havanın kaderi tehdit altında
Son 30 yılda tarım alanlarının yaklaşık beşte birini kaybettik. Toprak varlığının yüzde 78.7’si yüksek ve orta derecede çölleşme riski altında. Tarım arazilerinin yüzde 39’u, mera arazilerinin yüzde 54’ü erozyona maruz kalıyor. Su kaynakları üzerindeki baskı artıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Tarımda kısır döngü riski
05 Aralık 2025
Kontrolsüz ithalat ve kaçak üretim soframızı zehirledi
28 Kasım 2025
Gıda pahalı hayat ucuz
21 Kasım 2025
İklim değişikliği ile hangi gıdalar tarih olacak?
14 Kasım 2025
Havalar soğuyor, gıda fiyatı ısınıyor
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025