05 Aralık 2025, Cuma
25.08.2023 04:30

Batmakta olan Atlantis’le yükselen bilinç

Mercan Dede, ‘Atlantis Rising’ sergisini Zai Bodrum’da açtı. Sanatçı “İnsanlık, bir yok oluş tehlikesiyle karşı karşıya” diyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Sanatçı Mercan Dede’nin yeni sergisi ‘Atlantis Rising’, geçmiş yıllardaki solo sergilerinden ‘Büyülü Çarklar’, ‘Kadim Zaman Makinesi’ ve Leonardo da Vinci’nin 500. ölüm yıl dönümü anısına düzenlenen ‘Leonardo’ya Saygı’ karma sergisindeki eserlerinden seçmeler içeriyor. Sanatçının 3 yıldır üzerinde çalıştığı, 2024’te sergilemeyi planladığı ‘Atlantis Rising’ projesinden seçtiği 6 eser de bu sergide. Mercan Dede ile konuştuk.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Kahraman Çayırlı
Kahraman Çayırlı