Elon Musk’ın Twitter’a talip olduğu ilk dönemde heyecan ve coşku vardı. Birçok insan ondan mucizevi bir iş başarısı öyküsü bekliyordu. Fakat satın alma gerçekleştikten sonra bu coşku yerini bir hayal kırıklığına bıraktı. Öyle ya dünyanın en zengin (ve de zekasını paraya çevirmede usta) adamı çok önemli bir teknoloji markasının sahibi oldu. Mavi tik’ten ücret alma modeli daha ilk günden sahte hesapların hayatımıza daha kolay girmesine yol açtı. Ayrıca bir gecede çalışanların büyük bölümünü işten çıkarıp iki gün geçmeden bazılarını geri çağırması karizmasını sarstı. Yoksa Musk ‘sandığımız kadar zeki değil mi?’ diye düşündük. Twitter halka açık olmasa yaşananlar normal karşılanıp “Adam şirketinde istediğini yapar” diyebilirdik. Hatta hissedarlar tüm yönetim kurulunun kovulmasını olumlu karşıladı. Sonuçta Elon Musk ‘Mavi kuşa özgürlük’ vaadi ile bu işe girişmiş ve ‘one man show’ yapmaya gelmişti.
Twitter, haber yayma konusunda dünyanın en etkili medyası olarak hayatımızdaki yerini korurken Musk’ın şirketteki enteresan yönetim tarzı da devam ediyor. Mesela San Francisco’daki merkezde çalışanlara verilen kahvaltıyı ücretli yapma planı New York Times’a haber oldu. Bir çalışan, Musk için “Dörtte üçümüzü işten çıkardı. Şimdi kalanları da açlıktan öldürmeyi planlıyor. Başarısızlığın vücut bulmuş hali” dedi. Hemen sonrasında ise Musk’ın açıklaması geldi: “O binada yemek servisi için yılda 13 milyon dolar harcanıyor. İşe gelenlerin oranı yüzde 10’un altında. Kahvaltı yapan çalışandan daha fazla kahvaltı hazırlayan personel var…” Patron tarafından bakınca da bu konuda bize düşen ‘adam haklı’ demek.
Musk’ın Twitter’ı satın almasına en çok eski Başkan Trump sevinmişti. Hesabı, o olaylı seçim gecesinden beri askıda olan Trump, “Sonunda Twitter, manyakların elinden kurtuldu ve akıllı birine geçti” dedi. Fakat o da son ara seçimde aradığını bulamadı ve bugüne kadar tam destek gördüğü Murdoch medyasının rüzgarını kaybetti. Hatta haber kanalı Fox, WSJ ve New York Post seçim ertesi Trump’ı ‘loser’ ilan etti. Buna karşın Florida Valisi Ron DeSantis’i şimdiden ‘yeni ABD başkanı’ ve ‘geleceğin lideri’ olarak tanıtmaya başladı. Eli kolu bağlı kalan Trump, isyanını kendi sosyal mecrası Truth Social’dan duyurmaya çalışıyor. Elon Musk ise şimdiye kadar ne Trump’a ne de Demokratlar’a bir sinyal vermedi. Doğal olarak tek işi maddi enkaz olduğunu söylediği Twitter’ı kâr eden bir şirket haline getirmek. Bunu da alışılmış tarzı ile “Aptalca şeyler denemeye devam ederek sonunda doğruyu bulacağız” diyerek samimice yapıyor.
18.11.2022 04:30
Deneme yanılma ile Twitter kâr eder mi?
Yeni patron Elon Musk, “Aptalca şeyler deneyip sonunda doğruyu bulacağız” açıklaması ile rotasını belli etti. En prestijli sosyal medya mecrası finansal başarı için deneme tahtasına çevrilir mi?
Haftada 4 gün çalışana hayat bayram olur mu?
15 Kasım 2024
Dijital çağda bitmeyen iletişim bombardımanı
08 Kasım 2024
Dijital çağın ünlüleriyle işbirliği yapma modası
01 Kasım 2024
Siyaset bilimciler bunu analiz etsinler bakalım!
25 Ekim 2024
‘Artık daha çok bozmaz’ dedikçe daha da bozdu!
Tüm Yazıları
18 Ekim 2024