Evden çalışma dönemiyle birlikte kazanılan alışkanlıklar sonrası özellikle ABD’de büyük bir istifa dalgası yaşanıyor. Kibarca ‘çalışma karşıtlığı’ olarak da tanımlanan bu dalga, bir işte çalışmanın eskisi kadar havalı bir statü sembolü olmaması ile ilişkilendiriliyor. Sabah karanlıkta kalkıp, toplu taşımada çift kat maske takarak işe gidenlerin sisteme karşı tepkisi ile başlayan #antiwork hareketi şimdilerde ‘patronlu ortamları’ terk etmeye dönüştü. Japonya ve İskandinav ülkelerinin haftalık çalışma süresini 4 güne indirme çabası da bu isyana pek merhem olamayacak gibi. Özellikle ABD’de kapanma sürecinde yaşanan tükenmişlik sendromları, bir anda patlayan enflasyon ile eriyen saatlik ücretler, 40 yaş altı çalışanların kendini yeniden sorgulamasına yol açtı.
21.01.2022 04:40
Evde çorba kaynarsa ‘istifa dalgası’ güzel
ABD’de büyük bir ‘istifa dalgası’ yaşanıyor. 30 milyon kişi kendi isteğiyle çalışmayı bıraktı. İşsiz kalan ABD’li ailelerin, ev taksidini ödeyemeyerek sokakta kaldığını filmlerden bile biliyoruz. Peki şimdi bu insanların çorbası nasıl kaynıyor, bu dalga daha da büyür mü?
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Biz haber alalım diye Elon zarar mı etsin!
05 Aralık 2025
Cehaleti ödüllendiren algoritma ekosistemi
28 Kasım 2025
YZ’nin favori kaynağı ‘Reddit Kıraathanesi’
21 Kasım 2025
Kuantum Kıyamet Saati (Bitcoin için tehlike mi?)
14 Kasım 2025
Grokipedia ile ‘gerçek’ yerine ‘kodlanmış’ bilgi
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025